Feb 032018
 

agnodas beach

Lilla orörda ön Skopelos är är forfarande ett Grekland såsom för 20 år sedan. Skopelos är beläget i Sporaderna och är en grön och kuperad ö med kristallklart vatten. Olivlundar, mandelträd, azurblått hav, vilda vidder och antika vandringsleder – detta är Skopelos. Matlagningen sker hemma hos mig i köket samt ute på den soliga terrassen och i trädgården. Grupperna kommer vara små så det finns gott om tid så att du skall få svar på alla dina frågor. Detta är ett tillfälle för alla som på ett personligt sätt vill lära sig mera om sig själva och framför allt att lära sig laga god och nyttig mat, Gourmetnytta!

Vi kommer njuta av grekisk kultur, & vardag, vandra längs havet, inhandla pinfärska råvaror till våra matlagningsdagar & laga mycket mat, äta ljuvliga middagar tillsammans, simma i Medelhavet, picknick i olivlunden och framför allt vill jag inspirera er till en positiv livslång förändring i era liv!

13308254_10206662542188946_6375721588034023063_o

Organic & Pure Produktion och odling av råvarorna på Skopelos sker i mycket liten skala. Det mesta är organic och odlat på ön. Då Skopelos belägenhet i yttre havsbandet och utan flygplats gör ön en smula otillgänglig har den tack vare detta bevarat många ursprungliga traditioner och bibehållit sin matkultur. Här äter vi gott och nyttigt! Skopelos sura och söta plommon växer enbart här. Används både i matlagning och som naturens egen superfruit på ön. Honungen från ön smakar fantastiskt från öns alla örter. Olivolja och oliver i massor. Ön dignar av vilda oliver, naturens egen läkeolja både för insidan och utsidan. Mrs Machi lär oss allt om floran under vår vandring genom dalarna!

13263894_1999396906952767_552623907440809644_n

Mrs Machi lär oss allt om växter och örterna på ön, vi använder maten som vår medicin.  Vi plockar och smakar oss fram  under utflykten till Mamma Mia kyrkan och tar sedan med hem för tillagning! Från jord till bord på Skopelos! I maj är jordärtskockor och gröna blad fulla av liv och energi.

Skopelos 432 cooking class bob copy

Nya tekniker och redskap i vår Anna Skipper Cook Off gör dig till proffs i köket efter en vecka!

13331102_10154202193488866_3193035020839842942_n

Träning varje dag! Du behöver inte vara elitmotionär för att hänga med! Alltid 2 grupper på träningen så att alla startar efter egen förmåga!

13620236_10154314504093866_3401397291637100804_n

13709777_571763199661375_4199120951774209698_n

När vi inte lagar maten själva går vi ut och äter på de ljuvliga små tavernorna där det mesta är hemodlat eller plockat ute i naturen!

KURSUPPLÄGG SAMT INNEHÅLL:

ANNA SKIPPER VIKT & INSPIRATION STEG 1 – 19 MAJ – 26 MAJ 2018

DETTA INGÅR I DIN RESA 

* Föredrag med Anna Skipper enligt schema
* Ayur Veda Baskunskaper
* Powerwalk & vattengymnastik med Eva Drugge
* Matlagning hos Anna + måltider pa tavernorna,
5 luncher samt 5 middagar enligt schema, genomgång dag 1.
* Cook like a chef / nya tekniker och redskap
* Ljuvlig badutflykt till Agnontas, Skopelos finaste strand.
Lunch under platanen!
* Guidad tur med lokala guiden Mrs Machi genom Skopelos landskap
där vi även besöker Mamma Mia kyrkan. Vi plockar vad naturen
erbjuder och tillreder enligt grekisk tradition!
* Personligt hälsosamtal – Hur går jag vidare?
* Egen tid!
*  Flyg tor Stockholm/Köpenhamn/Göteborg- Skiathos
*  Båttransfer till Skopelos, mat ombord pa flyget
*  Del i dubbelrum Alkistis Hotel vid Skopelos town
*  Frukost samtliga dagar, lunch & middagar enligt program
*  Hyrbil i grupp om 4 person i 3 dagar

10 ÅRS JUBILEUM ANNA SKIPPER MATLAGNING & INSPIRATION STEG 2 – 26 MAJ – 2 JUNI 2018

* Repetition & fördjupning halvdag
*Utflykt till vackra Alonissos med båt – vi inhandlar lokala råvaror vi senare skall tillaga ute i det fria!
*Heldag i Panormos – vi besöker olivlund vid havet, lär oss om vård och skötsel, rensar, eldar och badar i privat vik vid havet. Under eftermiddagen tillreder vi råvarorna vi inhandlar på Alonissos Rotisserie öppen eld och äter sen lunch ute i det fria med musikanterna som spelar Bouzouki!

* Master Class Kökets kemi halvdag teori + praktik
* Cooking class – utveckla dina tekniker och smaklökar, vi lagar mat från hela världen steg 1 & 2

*Olivolja-oliver-fermentering; work shop
* Måltider hos Anna + måltider på tavernorna, 4luncher samt 4 middagar enligt schema, genomgång dag 1.
* En fri heldag för egna aktiviteter

Flyg tor Stockholm/Köpenhamn/Göteborg- Skiathos
Båttransfer till Skopelos, mat ombord pa flyget
Del i dubbelrum Alkistis Hotel vid Skopelos town
Frukost samtliga dagar, lunch & middagar enligt program
Hyrbil i grupp om 4 person i 3 dagar

Resan bokas hos Eva Drugge på EE WORLD TRAVEL , tel 0733565595, eva.drugge@eeworldtravel.se
Eva Drugge, reser med hela vägen från ARN för första gruppen Steg 1  och hem med grupp Steg 2 och färdleder och deltager båda veckorna full tid.

Klicka här för mera information, avresedatum och priser! 

Varmt välkomna önskar vi alla nya och gamla deltagare! 

Anna & Bob & Eva!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.