Jun 052014
 

Jag får ofta frågor om glass
Sommaren är här och med den alla sommarens frestelser. Och vad är väl en sommar utan glass?
Men glass bör man ju inte äta? I alla fall enligt vissa hälsoexperter och fitnessgurus. Glass innehåller både onyttigt fett och socker har vi fått lära oss. Isglassen är inte ett dugg bättre med sin höga sockerhalt
Visst får man äta glass, säger vi. Glass behöver inte vara onyttigt
I ett av programmen i serien ”Du är vad du äter” lagade vi vår egen hemgjorda glass. Vi kör en repris på det recptet här och nu till glädje för alla glassfanatiker.
Eller som Anna själv säger ”Tycker själv att en god glass smakar underbart och svalkande en fin skön dag.”

Här kommer receptet på Anna Skippers glass, kanske något att avsluta veckan med?

http://www.azcookbook.com/storage/2009/06/vanilla-ice-cream1.jpg

Ingredienser (2-3 portioner)

  • 3 äggulor
  • 3 dl ekologisk grädde
  • 2 dl ekologisk yoghurt
  • 2 dl bär
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver

Tillagning

  1. Vispa grädde och äggulor var för sig.
  2. Mixa bär och yogurt.
  3. Vänd ned äggulor samt grädde i bärmixen.
  4. Lägg ned i glassmaskin eller vänd ned i skål och sätt in i frysen.

Lycka till
Anna

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz
 Posted by at 15:29

Sorry, the comment form is closed at this time.