Apr 092014
 

Känner du dig trött och hängig på morgonen? Tycker du aldrig att du får “sova ifatt”.
De  flesta har någon gång haft den känslan och det beror oftast inte på sjukdom, utan mer av brist på friskhet. Tröttheten kan komma av att du har en obalans i kroppen.  Viktiga mineraler och vitaminer saknas för att kroppen ska känna välbefinnande. Vad många inte tänker på är att dagens industriellt framställda livsmedel ofta saknar de byggstenar som nyttiga fetter, mineraler och vitaminer består av för att vi ska hålla oss friska och starka. Istället innehåller de en massa onaturliga tillsatser. Kroppen säger ifrån och man känner sig trött och håglös.
Den goda nyheten är att det aldrig är försent att påverka sin hälsa i positiv riktning. Bara en så enkel åtgärd som att äta mer av de råvaror som du vet vad de innehåller kan göra underverk.
Börja till exempel dagen med en närande morgondrink. Många har svårt att få i sig en bra frukost och orkar på sin höjd dricka en kopp kaffe. Då är morgondrinken ett både bättre och mer näringsrikt alternativ. Med ett så enkelt tillbehör som en juicecentrifug i köket går det lika fort att göra sig en morgondrink som att brygga en kopp kaffe. Allt som behövs är sedan lite fräscha hela frukter, grönsaker och lite fantasi. Då får du på ett enkelt sätt kontroll på innehållet i dina drinkar.
Skaffa dig en daglig morgonrutin, det gör att morgonbestyren snart går per automatik.
– Drick 1-2 muggar varmt, helst kokt, vatten. Det ger kroppen en nödvändig morgondusch på insidan.
–  Tag sedan din morgondrink. I boken “Anna Skippers morgondrinkar” finns mängder med recept och förslag på nyttiga drinkar. Använd recepten rakt av eller ta boken som en inspiration till eget experimenterande för att hitta just  din favoritdrink.
– Motionera sedan 30 minuter genom att till exempel promenera, cykla eller jogga.
– Ta en skön dusch och njut en lite senare frukost.

SAMSUNG Det är viktigt att kroppen får alla sina byggstenar för att klara av en dag i högt tempo.
Tycker du inte att morgondrink med enbart frukt och grönt ger dig tillräckligt så går det alldeles utmärkt att förstärka den genom att till exempel tillsätta renande, näringsrika alger och stärkande rosenrot.
Algine Plus är en algtablett som innehåller tre sorters alger. Det är en liten hälsokostbutik på burk. Tabletterna kan med fördel krossas för att kunna blandas i drinken. Rosenrot Plus är en liten kapsel som du antingen kan svälja hel eller öppna och blanda direkt i drinken.

Alla dessa produkter finns att köpa i vår webbutik
www.skippersmart.se
Fler recept och tips på morgonrutiner finns i boken eller på hemsidan
www.annaskipper.se

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz
 Posted by at 14:08

Sorry, the comment form is closed at this time.