Oct 142013
 

Här kommer frågor från alla detoxare med svar av Anna Skipper.

Jag har hört att man inte ska blanda frukt och grönt vid samma måltid, stämmer det?

SVAR: jo det går fint när man inte blandar in mjölk, kolhydrater eller proteiner.

Eftersom att jag jobbar natt under största delen av min detox så är jag lite fundersam över hur jag ska göra med maten. Just nu äter jag morgondrinken och dricker citronvattnet när jag kommer hem runt 6-8 tiden på morgonen, därefter sängen och ett glas vatten. När jag kliver upp äter jag en middag och lite frukt, på jobbet blir det mest morötter som tuggas heeela tiden, nötter och ett mål med en smoothie på sojamjölk, frukt och lite psylliumskal. Gör jag rätt? Tänker på programmet om den där andra tjejen i du är vad du äter som också jobbar natt, så har försökt att tänka lite som det togs upp med maten där.

SVAR: Du gör helt rätt. Fortsätt så!

Jag undrar om  kakao/choklad. Får man inta det under detox, eller bör vi låta bli? Är det skillnad om man smaksätter med Raw-cacao?

SVAR; Ja du kan ta lite RAW Choklad.

Lite RAW choklad går bra på detox

Varför får man inte äta ugnstillagad fisk?

SVAR: Jo du får äta ugnsbakad, kokt, stekt fisk. Inga problem med lite fisk om man detoxar under en längre period. Men givetvis är det allra bäst att under en veckas detox enbart hålla sig till vegetarisk kost.

Kan man göra nått kul på alla rester som blir i juicecentrifugen?

SVAR: Du kan använda det till puré eller liknande alt baka en fruktkaka av pulpan med Kokosmjöl & Mandelmjöl.

Jag undrar om det har någon betydelse om man mixar frukten eller om man kör den i centrifugen. Om det påverkar utrensningen.

SVAR: Om du mixar frukten istället för att köra den i centrifugen får du även i dig alla fibrer vilket är bra och mättar mera. Passar bra till alla “mjuka” varianter av frukt och grönt.

Är det inga mejeriprodukter nu under detoxen? Jag kollade på recepten på Skippers vanliga hemsida, och där fanns ekologisk yoghurt med på frukostrecept. Är det ok även under detoxen?

SVAR: Helst skall du inte använda mjölkprodukter  då de är slembildande utan välj då istället soja/ris/havre produkter istället.

 

Min man har psoriasis och Kapha personlighet. Vilken massage olja är bäst för honom,pitta eller kapha olja?

Svar: Tror du skall undvika massage oljor överhuvudtaget när han har psoriasis och använda de krämer osv som er läkare rekommenderar istället. Dock är Kallpressad linfröolja 2 tsk per dag väldigt bra att äta.

Hur länge kommer magen vara uppsvullen? Jag är van vid stora mängder grönsaker och frukt men detoxens ännu större mängder kanske är för mycket fibrer för min mage. Jag har inte ätit några för mig ovana matvaror. Druckit mycket örtte. Ska jag dra ner på det råa eller hoppas på att det blir bättre snart?

SVAR: Ät tillagade grönsaker och soppor och dra ned på allt som är rått så skall du se att det lägger sig. Trag även ned på mängden psylliumfrön det kan vara det som ställer till det också. Tänk även på att frukten som innehåller en hel del fruktos kan orsaka gaser/jäsning. Du kan vara känslig för det kanske.

Är det okej att äta havregryn under detoxen? ex. gröt, eller strö över yoghurten.

SVAR: Inte sädesprodukter! Är då quinoa alt bovetegröt istället om du vill.

Vad är fördelarna med att äta sojaprodukter (ex. sojamjölk, sojayoghurt), istället för “vanlig”?

SVAR: under en detox skall man inte inta mjölkprodukter då det är slembildande. Därför passar vegetabiliska alternativ bättre.

 

/Anna

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.