Sep 292013
 

Argan_BodyOil_blueÄr du precis om jag en riktigt torris skall du absolut prova nya ljuvliga Arganoljan jag tagit hem på shoppen.
Fick en flaska “flytande guld” i somras för att prova och det var det ljuvligaste jag använt!
Har nog testad de flesta krämer, lotions, balms & butters för kroppen, ansiktet och håret kan jag säga. Efter bara ett par gångers använding är huden som sammet, håret har återfått spänst och lyster och ansiktet ser friskt och rosigt ut igen.

Nu har jag i alla fall hittat min nya universal “kräm” och det är och kommer förbli Arganoljan från Marocko! Denna olja är 100 % ren därav det höga priset. Finns helt ren 100 % – den använder jag till ansikte och hår. Ett par droppar räcker per gång.

Arganoljan finns också med goda eteriska oljor såsom ros, lavendel, citrus för kroppen. Detta är högsta kvalitet! Du kan köpa Arganoljan på shoppen – KLICKA HÄR! 

 

iffnen_4

Oljan tas fram från frukterna på arganträdet som bara växer på mindre än 850 000 hektar i sydvästra Marocko. Området finns sedan 1999 upptaget på Unescos världsarvslista och träden hjälper till att hindra ökenspridningen i det torra halvökenklimatet. Försök har gjorts att odla arganträdet på andra platser i världen, men har misslyckats. Frukterna som växer på trädet har en fruktkärna som innehåller de mandlar som sedan kallpressas för att få fram oljan. För bara en liter olja krävs 30 kg nötter och 15 timmars arbete.I produktionen av arganolja tas alla delar av frukten tillvara. Det yttre skalet används till djurfoder. Det hårda inre skalet används som bränsle vid matlagning. Den inre mandeln kallpressas sedan för att få fram arganoljan. Förutom att skapa en hållbar arbetssituation för kvinnor i Marocko, bidrar den även till att stoppa ökenspridningen genom plantering av fler träd.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.