Mar 312013
 
lamracks raw marinade small

Godaste Lammracksen grillar/röker du på en Big Green Egg!

Påsk på balkongen och premiär grillning för säsongen!

Påsk på balkongen och premiär grillning för säsongen!

 Lammracks till påsken

Antal portioner: 6 - Tid 60 minuter

Ingredienser
1.2 kg lammrack eller lammsadel

Marinad
0,5 dl olivolja av god sort
3 msk balsamvinäger
2 msk portvin
1 rödlök finhackad
1 tsk fänkålsfrön
4 st vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 kvist timjan
salt + peppar

Förbered
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg ned din lammstek eller racks och låt vila kylt under ett par timmar.

Tänd din Big Green Egg – rök/ugn/grill allt i ett! ( Tar ca 15 minuter att få rätt grilltemepratur)

Ställ in BGE till 200g

Lägg in steken och stäng locket. Låt steka i ca 25 minuter.
Tag ut och låt vila 10 minuter innan servering.  Skär upp köttet och servera.

PS under tiden kan du även lägga in små goda färskpotatisar och låta ligga i folie i glöden ca 20 minuter. 3 minuter innan allt är klar lägger du på små endive sallads huvuden och vänder efter halva tiden så de får fina grillränder! Havssalt, peppar från kvarn och lite god parmesan och olivolja så var det klart!

Ljuvligt, lätt och gott till påsk!

För mera info besök www.biggreenegg.eu

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.