Mar 202013
 

Äkta kokosmjöl får endast innehålla 4 gram kolhydrater per 100 gram mjöl. Innehåller det mer mellan 20-30 gram är det fel mjöl och är ett mjöl som är baserat på torra kokosflingor malda till mjöl. Detta mjölet beter sig inte som äkta kokosmjöl som är en helt annan produkt.
I boken Baka LCH med Marianne samt Baka Bröd med Marianne används detta ÄKTA kokosmjöl.

Mitt kokosmjöl görs av enbart FÄRSKA ekologiska kokosnötter (ej copra!) som rengörs och öppnas och sedan skärs kokosköttet i mindre bitar som får torkas enligt HACCPS metoder som är en standardiserad arbetsmetod som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen med syfte att livsmedel ska vara säkra för konsumenten. Det kan vara mikrobiologiska, kemiska, allergena och fysikaliska faror. Metoden har utarbetats inom FAO. Sedan kallpressas kokosen för att separera olja och vätska från köttet som sedan tvättas flera gånger innan det torkas varsamt och pulvriseras till KOKOSMJÖL.
Mjölet innehåller inga tillsatser och den höga fiberhalten och det låga kolhydratsinnehållet faller sig naturligt eftersom man pressat bort i stort sett all vätska och olja från köttet. Näringsvärden är fastställda av SGS lab som är en av världens största företag som gör bl.a kemiska analyser på livsmedel. Kokosmjölet är också Certifierat av the official gluten free UK association CUK-M-081Coeliac.uk.

Med mitt kokosmjöl kan du baka goda matbröd eller fikabröd anpassade för LCHF eller för sockerberoende personer! RAW, ECO; Trademark – Äkta vara med 4 g kolhydrater!

Anna Skippers Kokosmjöl

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.