Mar 012013
 
Rårakor av zucchini med ljuvlig räkröra! Passar även LCHare!

Rårakor av zucchini med ljuvlig räkröra! Passar även LCHFare!

Räkröra

Räkröran är ljuvlig på ägghalvor också på påskbuffén eller som fyllning i en halv avokado.

3 dl nypillade färska räkor, hackade i grova bitar

2 dl ekologisk creme fraiche

1 dl ekologisk fet yogurt

1 citron, saften av

2 vitlöksklyftor, pressade

1 burk röd rom alt 2 msk äkta löjrom

2 msk finhackade rödlök

1 knippe dill, finhackad

några stänk tabasco

Salt/peppar från kvarn

Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila i kylskåpet. Nu är det dags att göra röstin.

Zucchinirösti

2 små zucchini eller 1 stor ( de små är godare då de inte har blidat kärnor ännu)

1 ägg

1 dl Parmesanost, grovt riven

Salt/peppar från kvarn

Smör till stekning

Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet. Kramar ur vätskan och lägg i en skål.

Knäck i ägget, och blanda ned den rivna parmesanosten.

Salta och peppra. Blanda rund ingredienserna väl.

Hetta upp en riktigt bra stekpanna ( ni läste väl inlägget om omeletten;-)

Smält smöret tills det fräser och börjar bli varmt.

Tryck försiktigt ned ca 3 -4 msk av zucchiniröran i pannan och platta ut till en frasig rösti.

Vänd den försiktigt efter ett par minuter när den fått fin färg. OBS – låg värme på spisen så den inte bränner.

När röstin är färdiggräddad och frasigt, lägg upp på en tallrik och toppa med räkröran och en klyfta citron.

Ljuvligt trevlig förrätt alt som en mindre kvällsrätt. Servera med ett iskallt glas vin! Nu är det påsk!

Salta och peppra

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  5 Responses to “Recept till påsk – nyttigaste och godaste påskmaten! Zuccinirösti med räkröra!”

  1. Hej!
    Jag såg i det senaste avsnittet av du är vad du äter att mikael använde någon sorts juicepress. Jag funderar på att köpa en och undrar då vad du rekomenderar. Centrifigul, tryckpress och vad allt nu heter. Vill gärna ha något som går att använda till det mesta och som bevarar mycket av näringen :)
    Vore tacksam för svar!

  2. Heej! Kollade på Avsnittet med Mikael igår och var inne och läste receptet på biffarna just precis. Du hade skrivit att ”vilt är fantastiskt kött för det är magert”… Vad det verkar på de andra deltagarna har du ju gått över lite åt LCHF hållet så var det nått speciellt med Mikael som gjorde att det inte skulle passat av någon anledning?
    Tycker föresten du är helt otrolig som kör alternativa metoder! Och är så glad att LCHF börjar dyka upp mer och mer. Det är alltid tufft att vara först med något men kämpa på för du är helt otrolig! Och inspererande :)

    • Hej Elisa, det var kanske lite dumt formulerat det där med magert. Viktigaste är att vilt är fantastiskt pga att det kommer från betande djur och har en fin fettsammansättning. Det är mera korrekt!

      Ber om ursäkt för att pennan slant!

      A

  3. åh vad gott! rösti med creme fraiche, rom och rödlök är det bästa jag vet men har inte ätit den sen jag började med LCHF men nu äntligen ett bra alternativ! att jag inte tänkt på det själv.. tack för tipset!

Sorry, the comment form is closed at this time.