Feb 122013
 

Barncancerfonden Stiftades 1982 för att bekämpa barncancer och samtidigt säkra, att barn med cancer och dess familjer får den vård och stöd som de behöver.

Barncancerfonden arbetar med att stödja och informera barn drabbade av cancer samt deras föräldrar, anhöriga, sjukvårdspersonal, forskare, skolor och offentligheten om barncancer. Barncancerfonden driver även fritidsklubben Almers Hus i Varberg och samarbetar med andra organisationer för barncancer. Därutöver fungerar Barncancerfonden som ett samarbets- och koordineringsorgan för de lokala svenska barncancerföreningarna.

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige, Sylva i Finland och Børnecancerfonden i Danmark.

Varje sommar i juli cyklar 1.000 personer från Sverige, Finland och Danmark till Paris för att stödja barn med cancer och deras familjer. Under året deltar cyklister i olika team för att samla in sponsorpengar och arrangera olika events. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet till Paris.

Deltagarna i Team Rynkeby är motionscyklister, kvinnor och män, i alla åldrar med vitt skilda yrken, utbildningar och bakgrund. Deltagarnas olikheter och deras geografiska spridning i Sverige, Finland og Danmark gör det lättare för Team Rynkeby att sprida budskapet om insamlingen för barn med cancer och deras familjer.

2012 samlade Team Rynkeby in 18 Mkr i kampen mot barncancer.

Nu hejar vi fram Team Rynkeby från Helsingborg den 16 juli på deras cykling ned till Paris till förmån för Barncancerfonden!

För mera info : http://www.team-rynkeby.se/Hem.aspx?ID=3003

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  One Response to “Anna Skipper sponsrar Barncancerfonden – Team Rynkeby cyklar till Paris till förmån för Barncancerfonden!”

 1. Hej! Jag har en fråga som jag hoppas att du kan ge mig svar på!
  Det är så att jag sedan ganska länge tillbaka har uteslutit rött kött ur min kost (de enda gångerna jag ätit är ibland då jag lagat mat med vänner eller då jag blivit bjuden på middag). Nu har jag dock börjat fundera på om det inte kan vara bra att lägga in rött kött i kosten emellanåt? Tänker främst på fördelarna med att få i sig järn via rött kött t.ex. då man har mens för att slippa järnbrist. Rött kött är väl en bra källa till sk. hemjärn? Eller väger nackdelarna med rött kött tyngre än fördelarna? När jag letar information på nätet hittar jag nästan bara negativa saker om rött kött, så därför vänder jag mig nu till dig då jag tidigare har följt dina kostråd. Jag vet att det bästa är att välja lammkött, vilt eller ekologiskt, men eftersom jag är student så har jag inte alltid råd med det. Dock väljer jag oftast rött kött med låg fetthalt. Vad tycker du? Är det bra eller dåligt för en relativt ung kvinna att lägga in lite mer rött kött i sin kost? Vad kan isf vara rimligt, att regelbundet äta rött kött kanske en gång i veckan, eller att lägga in det i kosten under menstruationsperioden?
  Tacksam för svar!
  Vänliga hälsningar,
  Olivia

Sorry, the comment form is closed at this time.