May 212012
 

Rabarberdricka med Stevia

Rabarbersaft med Stevia

0,5 kg Rabarber
1 Citron
1 tsk Citronsyra
1/2 dl Stevia
0,75 l kokande vatten

Gör så här

Skölj och skär rabarbern i små bitar. Lägg dessa i en rostfri panna. Skär citronen i tunna skivor och lägg i dem tillsammans med rabarbern.

Koka upp vattnet och häll i det över citron- och rabarberblandningen.

Ta en matsked vätska och lägg det i en kopp, tillsätt 1 tsk citronsyra och rör om tills den löses upp. Tillsätt detta i rabarber- och citronblandningen. Rör om och ställ in pannan i kylen. Rör om då och då.

Efter två dagar:

Sila bort rabarbern och citronerna. Koka upp saften och tillsätt Stevia efter tycke och smak. Jag hade i ungefär 1/2 dl Stevia och tyckte det blev lagom men jag vill inte ha den så söt.

Denna saft är inget som håller sig länge i kylskåp (ej heller den med vanligt socker) Nu gjorde jag bara ett test med 1/2 kg rabarber men brukar ha 1,5 kg normalt då jag gör hela satsen. Jag brukar då frysa in rabarbersaften i tomma 33cl “lokaflaskor”  och sedan ta fram en efter en istället.

Denna gav 0,5 l rabarberdricka!

Den blev super god, jag kunde dock inte vänta i två dygn innan jag provsmakade den men det funkade bra i alla fall. Smakar precis som vanligt som den som jag brukar göra med vanligt socker. Har genast kört igång med en rabarber och jordgubbsdricka nu…. hällde bara på lite jordgubbar i rabarber- och citronblandningen med 1 l kokande vatten så vi får se om det blir bra det med?!

 

Tack Agneta för det receptet!!

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz
 Posted by at 20:02

  3 Responses to “Tittar recept; Rabarberdricka med Stevia”

 1. Hej, trevligt recept men jag undrar var man kan köpa Stevia Clear som är den variant som inte har den bittra eftersmaken. Provade två olika smaker av fun light green sötat med stevia men kände klart den bittra eftersmaken och det vill jag gärna slippa.

 2. Kommer det någon ny säsong av “Du är vad du äter”? Jag är i desperat behov av hjälp och skulle behöva en rejäl förändring i min kost, men har varken kunskapen eller motivationen. Tacksam för svar!!

Sorry, the comment form is closed at this time.