Apr 062012
 

Påsken är en tid då vi fokuserar mycket på mat och gotter. Här kommer lite recept från mig som gör din påskmiddag lite mer the Anna Skipper way, dvs nyttigare och hälsosammare.

Ljuvlig Romanesco risotto med sparris till påskhelgen. Passar även LCHF

Nyttigt recept på påskmat, passar även LCHF

4-6 personer

Nu kan du njuta risotto helt utan kolhydrater!

1 litet huvud Romanesco kål alt blomkål
4 sparris pp
3 dl Karl Johansbuljong
3 schalottenlökar
1 dl vitt vin ( kan uteslutas)
2-300 gram parmesanost, färsk riven
4 msk smör
Salt och peppar från kvarn.

Rensa och dela kålen i små knippen och lägg i en matberedare med kniv.
Kör försiktigt till risotto stora delar.
Värm upp buljongen i en gryta.
Klicka i 1 msk smör en en stor tjockbottnad gryta och fräs löken försiktigt.
Tillsätt kålrisotton. Rör om.
Späd med vin och buljong och låt sjuda under omrörning ca 15 minuter.
Tillsätt smör och parmesan och rör om. Salta och peppra. Låt puttra ytterligare några minuter.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3 minuter.

Lägg upp risotton på tallrik, garnera med sparrisen samt strö över färskriven parmesanost.

Servera ev med rökt lax.

 

Glad Påsk!

Anna

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  2 Responses to “Anna Skippers Påsk recept, passar även LCHF. Del 1”

  1. Vilken bra idé. Det ser gott ut men framför allt, vilken vacker bild!

  2. Ser jättegott ut… tack för receptet! Otroligt vacker bild också. :)

    Tänkte fråga dig en sak, jag har börjat med blåbärspulver och brännnässlepulver som jag blandar ihop med vatten och dricker varje morgon och funderar även på att börja med nyponpulver också. Tror du det behövs, eller får jag i mig tillräckligt med vitaminer ändå från blåbär och brännnässle?

    Glad Påsk!

    /Victoria

    P.S. Besök gärna min fotoblogg om du vill! D.S. :)

Sorry, the comment form is closed at this time.