Feb 012012
 

Ja nu har vi den nya boken “Baka med LCHF” i vår butik.

Nya boken Baka med LCHF nu i vår butik.

För att köpa ditt eget exemplar, klicka här>>

Innan du klickar vidare så kommer vi författaren Mariann Andersson lite närmre inpå livet.

Mariann Andersson författare till boken Baka med LCHF

 

Hur kom du på idén till boken?


Det var när jag förstod vilket mirakelmjöl kokosnötsmjölet är, att det är så likt vetemjöl men utan vetemjölets mörka sidor. När jag gjorde några recept offentliga fick jag frågan om jag inte skulle göra en bakbok och efter att jag fått samma fråga en tredje gång tänkte jag – Ja varför inte. Sagt och gjort jag skrev ett manus och skickade in till flera förlag. Bonnier Fakta var det förlag som nappade snabbast.

Har du gjort fler böcker?

Nej, det kan dock se ut så då man på Bokus kan se en annan Mariann Andersson som givit ut några böcker, vi är inte samma person men vi stavar Mariann lika vilket är lite ovanligt.
Dock har jag ju flertalet bokidéer som jag hoppas få komma i bokform i framtiden.

Hur upplevde du arbetet att göra en bok?


Väldigt roligt och givande. Att få jobba med proffsfografen Martin Skredsvik var läroroíkt.
Han upplevde mig och min dotter Elisabeth som proffs. Han frågade om jag var säker på att jag inte gkrot bakbok förut.
Elisabeth min 20-åriga dotter har varit oerhört värdefull i detta skapandet av bakboken, hon har varit min assistent. Hon har också i boken fått publicerat sina första illustrationer. Vilket glädjer mig enormt att hennes hallon-akvareller håller Bonnier kvalitet.

Vad vet du om Anna Skipper?


Super duktig kvinna som hjälper människor till hälsa och viktnedgång! Hon gör ett stort och viktigt arbete och i synnerhet nu när det så livsviktiga fettet får komma mer med i TV programmet Du är vad du äter!

Har du sett hennes program? Vad tycker du?

Jag har set Du är vad du äter vid flertal tillfällen och tyckt att Anna är jätte duktig kvinna och att vi behöver fler sådana. I samband med min uppfinning av basmjölet kokosnötsmjöl har jag tänkt att tänk om också dessa människor hon hjälper kunde få äta lite goda nyttiga bakverk också till fika och fest. Hoppas detta kan ske mer och mer.

Är bakning ditt stora intresse?

Jag tycker det är roligt att experimentera i köket med bakverk och gärna lite smarriga saker, krämer mm. Jag har alltid amatörbakat sedan jag flyttade hemifrån och aldrig dragit mig för att prova på lite svårare bakverk. Minns mig som 20 åring se i en tidning om Kungens vaniljhjärtan hos Systrarna på Skäret och tänkte oj vad gott det låter. Köpte genast in hjärtformar och bakade till nästa kalas dessa underbara vaniljhjärtan. Jag har ännu inte omvandlat dessa till till LCHF, men det kommer.

Vad är det godaste du vet?

Njuta familjen och vänner. Mina alltid lika goda ekologiska ägg till frukost. Ligga i en solsäng i solen och njuta salta bad. Forska i kost och hälsa. Möta mina bloggläsare och hjälpa dem på traven i sitt bakande och LCHF´ande. Kort sagt Leva!

Har du några tips till de som har eller funderar på att skaffa boken?


Tänk på rätt kokosnötsmjöl, får endast innehålla 4 gram kolhydrater per 100 gram, Amanprana är ett bra märke. Innehåller det fler eller ingen deklaration alls köp det inte, bakverken blir misslyckade. Osaltat smör är också nödvändigt för jag sötar så väldigt lite.

Beskriv dig själv med några enkla meningar.

Konstnärlig, samhäll/miljöengagerad och nu bakande 50 åring.

Rekommendera en eller två favoriter ur boken.


Mina favoriter är Kanel- och kardemummakakan och Midsommarpajen

Vi har en viktgrupp just nu som pågår, de jobbar hårt för att förändra sin livsstil under 8 veckor, det går bra men ibland är det motigt, kan du ge dem några peppande ord på vägen?


Det är värt all möda när man är på andra sidan sedan. Ge dig framförallt TID, “Rom bygdes inte på en dag” är kanske en klyscha men ändåsant. 
Bestäm dig för att HÄLSAN är prioritet ett!

 

Tack Mariann för din tid!!

Kram Anna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  4 Responses to “Baka med LCHF ny bok i Skippersmart shoppen”

 1. […] Här kan man läsa lite om det inne på Anna Skippers Blogg! […]

 2. […] En Lchf bok hittade jag på Anna Skippers hemsida http://46.101.108.200/2012/02/01/baka-med-lchf-ny-bok-i-skippersmart-shoppen/ […]

 3. Jag har hittat kokosmjöl i Göteborg på Indian Food House vid backaplan, tips! http://monicasockerfritt.blogspot.com/2012/01/kokosmjol-pa-indian-food-house.html

 4. ja denna bok ska jag införskaffa mig snart när jag kan tror jag 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.