Dec 192011
 

Jag har på min FB sida fått den här kommentaren och jag vill svara på den här så att alla kan läsa.

Kommentar efter avsnittet med Emma Igelström:

“Väldigt provocerande program, tyvärr. Kanske är det inte Anna Skippers område, att hantera ätstörningar? Det går ju att lägga fram vilken kost som helst men alla som har haft anorexi vet ju att det inte handlar om maten i grund och botten. Sedan är ju frågan om Emma Igelström verkligen fick rätt diagnos. En person med anorexi beter sig inte riktigt som hon gjorde i programmet. Och terapeuten som var med verkade väldigt oproffsig och flummig. Synd! Har man en missbrukarpersonlighet krävs det lite mer än att kasta ut en våg, dricka nyttiga drinkar och säga att du duger som du är. Men det blir ju i slutändan underhållning och det är både konstigt och sorgligt att Emma Igelström vill reducera sitt liv (och ganska allvarliga problem) till just det.”

Jag vill tacka för att ni är så aktiva och funderar och reflekterar och svarar såhär till tjejen som skrivit kommentaren. Nu blir svaret riktat mot henne men jag tror säkert att det finns fler som funderat på samma sätt.

Självklart handlar det inte om maten i sig utan det sitter i huvudet och är en beroendeproblematik. Jag är väl medveten om detta.
Det är ytterst få delar av helheten tittaren får se tyvärr då det är vissa moment som måste ingå i “formatet” och inget jag personligen styr över. Jag hade gärna framför allt i Emmas fall ändrat på detta och visat helt andra delar vilket tittaren aldig fick se. Jag är lika ledsen för det som du. Men ibland måste man kompromissa. Jag är helt medveten om att dricka drinkar och att kasta ut en väg inte fungerar ett dugg! Mera visuellt och det ligger mycket mera bakom detta.

Jag åller med om att programmet och tittarna vunnit på att se vad som egentligen hände och vad vi arbetade med men tyvärr fick det ej plats och kanalen är inte så road av att ha 48n minuters samtalstv tyvärr.

Jag hoppas att du fortsätter titta på programmet och att du kan läsa lite mellan raderna.

Mvh

Anna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  7 Responses to “Det TV ibland missar pga att det inte finns tid”

 1. Mycket bra program och ett jätte bra svar du levererade där Anna. Du kanske skulle göra en “Directors cut” på dina program den förlängda versionen. Tusen tack för din inspiration det fungerar 🙂

  //Peder

 2. Hej Anna!

  Jag tyckte att programmet var jättebra och visar ett viktigt perspektiv. Avsnittet behandlade något som jag tror är många yngre kvinnors vardag. Mellanlägen mellan frisk och anorexi. Jag tycker det är viktigt att lyssna till kroppens signaler och ta det på allvar som ni gjorde i avsnittet. Mycket bra! Att du dessutom svarar på synpunkter ska du ha elloge för. /Maria

 3. Tack för ett jättebra och inspirerande program. Intressant att se vad dina insatser kan göra med de enskilda personerna. Förstår att det är omöjligt att få med allt på TV synd men förståligt. Önskar dig en riktigt God Jul & Gott Nytt År! Ser framemot nya program.
  Hälsningar Mia

 4. Jag tycker man måste ha förståelse för att allt inte ryms och kanske inte heller ska visas på tv.
  Min uppfattning är att programmet snarare fördjupade insikter att mat och vikt handlar om så mycket mer än kalorier. Många har kunskap men andra saker i tillvaron och ofta underliggande känslor och tankar styr vår ätande. Vi är många med störd kroppsuppfattning och komlicerat förhållande till mat. Anna var också tydlig med att Emma hade matmissbruk av anorektisk typ. Det finns många grader på skalan innan någon är synbart anorektisk. Jag hoppas på fler program i denna stil för att förstå mer om våra med medmänniskor och oss själva!

 5. Tycker programet var toppen och kul att det var lite annorlunda och mer om att “hitta balans” än de övriga programen varit! Keep up the good work Anna! Du är en hjälte! 🙂

 6. Några avsnitt som frångår formatet och visar något annorlunda är precis vad som skulle få mig att åter titta lika entusiastiskt som jag gjorde när det hela började för att antal år sedan! Just samtals-TV behöver det inte vara. Det går att visa hur viktiga samtalen var utan att visa hela samtalen. Jag är i alla fall glad att det var ett avsnitt som handlade om något annat än övervikt. Att man är vad man äter är något som gäller även för så mycket annat än övervikt. Går det någon repris? 😀

Sorry, the comment form is closed at this time.