Dec 012011
 

Just nu är julen påväg till shoppen, håll utkik efter våra erbjudanden och nyheter. Det kommer att dyka upp klappar till både dig och dina nära och kära.

Håll utkik efter nyheter och erbjudanden i shoppen

 

Tillsvidare bjuder jag på mitt recept av LUSSEKATTER

Anna Skippers Lussekatter

Ingredienser:

  • 5 dl gammaldags ekologisk mjölk
  • 1 ägg
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 1 krm salt
  • 5-8 dl dinkelsikt
  • 1 pkt saffran
  • 175 gram smör smält
  • 2,5 dl råsocker
  • 1 ägg till pensling
  • Russin

Gör så här:

  1. Värm mjölken till 37 grader ( fingervarmt). Smula ned jästen i en bunke, strö över saltet.
  2. Slå mjölken i bunken och rör ut jästen. Tillsätt ägget och saffran. Rör ned mjöl, lite i taget tills degen släpper från kanterna i bunken. Degen skall dock fortfarande vara på gränsen till kletig.
  3. Låt jäsa till dubbel storlek ca 35 minuter.
  4. Smält smöret. Häll smöret över den jästa degen samt tillsätt sockret. Rör/knåda ned mera mjöl tills degen fått en fin och luftig konsistens.
  5. Häll ut på bakbordet och knåda degen ca 7 minuter.
  6. Forma degen till lussekatter i önskad form. Lägg på smörad plåt.
  7. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
  8. Pensla lussekatterna försiktigt med det uppvispade ägget. Tryck i russin.
  9. Grädda i ca10 minuter i 220 grader i mitten av ugnen.
  10. Låt svalna innan bullarna packas i påse.

Vi ses väl ikväll?

 

Tiills vidare vill jag önska er en god dag och be om en röst i tävlingen för att bli Sveriges bästa gröna blogg i kategorin hälsa, jag ligger just nu under….

Tack för hjälpen klicka på bilden eller här för att lägga din röst.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  One Response to “Julen är påväg till shoppen och Anna Skippers Lussekatter”

  1. Hej Anna!

    Jag bakade dina lussebullar idag och som tur var hade jag en kompis till hjälp som insåg att det måste saknas ettor framför antal dl dinkelsikt. Det stor 5-8 dl, men vi hade i 14 dl innan degen släppte från kanterna. Nu sitter jag och mumsar på dem och de är urgoda!

    God Jul, önskar Jennie

Sorry, the comment form is closed at this time.