Nov 172011
 

IBS och kost vid krånglande magar

I kvällens program träffade ni Therese och hon fick rekommendationer för att ta hand om sin krånglande mage. Detta är ett ämne som i allra högsta gradmånga har problem med.

IBS och kost för krånglande magar

IBS innebär att man har olika besvär som har att göra med mag-tarmkanalen. Namnet är en förkortning av den engelska benämningen irritable bowel syndrome. Syndromet  brukar även kallas colon irritabile eller känslig tarm.

Ät ej:

Mjölk/mjöl /gluten – vissa reagerar även negativt på för mycket stärkelserika
produkter såsom potatis, ris, rotfrukter, fullkornsprodukter osv. Det kan gå att äta det vid ett enstaka tillfälle men två dagar i rad ger problem. Undvik rött kött. Undvik för mycket fibrer!!

(Visst fibrer är jättebra men för IBS känsliga tarmar kan det vara förgörande…)

Satsa på:

Soppor, varm smörjande och mjuk mat ( läs barnmat) typ varma grytor. Ät vitt kött
såsom kyckling, fisk och skaldjur. Sallad och gröna löv brukar fungera bra, dock ej råkost såsom rårivna rotfrukter.
Varmt mynta the brukar vara bra att dricka till maten.
Äter du kall mat se till att dricka varmt till maten!

Ät detta vid IBS

IBS TIPS!

 

Läs mer om kvällens program, hitta recepten och de kosttillskott som användes här>>

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  2 Responses to “Kost vid IBS och krånglande magar”

 1. Anna,

  Läste dina kloka råd hur man ska genom vettigare kost få ned sitt onda kolesterol. Där stod bland annat havregrynsgröt nämnt. Absolut bra mat, men för att få dokumenterad kolesterolsänkande effekt måste man äta 3-4 tallrikar om dagen (rekommenderat intag är av den lösliga fibern betaglukan som ger den kolesterolsänkande effekten är 3 gram om dagen). Mer praktiskt är då att äta en portion Betaglucare som just ger 3 g och medicinsk effekt (så även på blodsockret som stabiliseras efter måltid). EUs expertråd gick nyligen tom så långt att de slog fast att effekten av en portion Betaglucare kan förhindra insjuknande i hjärt-kärlsjukdom . Du känner säkert till detta livsmedel för speciella medicinska ändamål, men kanske vill uppdatera dig: http://www.betaglucare.se

  Bästa hälsningar

  Klas (Rosell)
  0705-289500

 2. Hej Anna! Jag är nyfiken på detoxen som Therese körde de sista veckorna. Vad åt hon då? Jag har nämligen lite samma problem att jag inte ser någon skillnad även fast jag äter nyttigt och tränar under en längre tid. Jag är inte överviktig eller nånting, utan vill bara bli lite slankare.

Sorry, the comment form is closed at this time.