Nov 062011
 

Jag är själv egen företagare och jag vet hur viktigt det är att ta hand om sig själv. Låt inte arbetet sluka dig med hull och hår. Det gäller att tänka långsiktigt. En hårt arbetande företagare behöver oftast satsa på en livslång livsstilsförändring som sker i små portioner. Det första är att lära känna sig själv och sina behov. Det går faktiskt oväntat fort att bryta gamla stressande mönster och komma in i en positiv spiral om du utgår från dig själv och vad som är möjligt för din personlighetstyp.

* Se till att äta bra mat och så nära källan som möjligt. Konserveringsmedel och kemikalier i maten ökar stressen. Ät på regelbundna tider och ta god tid på dig. Tugga maten väl och sitt ner när du äter. Läs inte tidningen eller plocka med något annat när du äter.

* För att minska din mentala stress är det bra att ta micropauser. Små avbrott i dina stressande rutiner kan göra underverk. Det kan vara en kort promenad eller bara en bensträckare där du t.ex. lämnar din dator för en stund. Om du verkligen vill satsa på dig själv ska du lära dig att meditera. Det finns otalig studier som visar på de positiva effekter som meditation ger för att minska mental och kroppslig stress.

* Rör på dig. Och då menar jag inte den rörelse du får bara av att gå runt på kontoret. Ta trapporna i stället för hissen. Gå av bussen en station tidigare och gå den sista biten eller ännu bättre, cykla till jobbet. Gemensamt för oss alla är att vi bör röra oss varje dag. Kroppen är designad för att vara i rörelse. En halvtimmes promenad fyra gånger i veckan efter fyllda 40 år minskar risken för livsstilssjukdomar lika mycket som för den som tränat hela livet! Än finns det hopp med andra ord!

Skrev en artikel om detta i en bok “Mind your owm business” för ett tag sedan och fick ett sånt roligt mail igår. Läs här:

“Det första jag tog till mig när jag läste om dig.. inget märkvärdigt egentligen. Tycker man 😉

Har börjat sedan 1,5 vecka tillbaka, att allt jag äter, äta med lugn och ro. Helt avslappnad samtidigt som jag inte gör något annat alls. Innan så blev det att man satt med tidningen eller mobilen.

Efteråt sitter jag kvar minst 4-5 min i lugn och ro, och bara låter kroppen smälta allt.

Vilken skillnad. Bara den processen, gör att magsvedan jag har till och från har försvunnit”

Kram Kenneth

Så mina vänner – Tugga lugnt så ses vi i rutan på torsdag med Jesse och Logna!

Anna

 

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.