Jul 052011
 

Jag vill tacka vegokoll.se för detta inlägg. Vill du också ha kvar  mina produkter så hjälp till och ring eller maila enligt nedan.

Jag har nått av ett dödsbud. Okej, dödsbud är väl att ta i. Men jag tycker inte det är bra. Det är illa. Illa för vegoutvecklingen,  dvs:  illa för djuren och hela miljön.

Jag fick veta härom veckan att Skippers produkter försvinner från marknaden.  Kung Markatta svenskade till fyra produkter från det sydafrikanska företaget Fry´s (http://www.frysvegetarian.co.za/) för några år sedan och satte Anna Skippers namn och bild på produkterna. I det svenska sortimentet fanns kycklingstrimlor, biffstrimlor, korv och burgare. Alla helt veganska.

Sojastrimlorna ”chicken style” var de absolut godaste sojastrimlorna hittills på marknaden tycker jag. Dessutom behöver de inte hålla på och förkokas som torra bitar. När jag beklagade mig över att de inte fanns längre tittade min kollega C på mig, drog en lättnadens suck och sa ”men dom var ju bara äckliga”. Oj, vad vi tycker olika. Nu finns som tur är originalprodukterna kvar på Goodstore (och på Aporna?).  Men det är ju bara en lite promille av befolkningen som kan handla där. Jag står och steker det sista paket jag hade och smygäter några bitar direkt ur pannan, utan att nån ser. De är fantastiska när de får lite stekyta och då har jag inte ens saltat och pepprat dem.

Anna Skipper vegetarsika alternativ

42% av de intervjuade personerna i Djurens Rätts demoskopundersökning förra året uppgav att de skulle vilja äta mer vegetarisk mat om det vore lättare att hitta bra produkter i affären.  Visst, vi har en hel del ovo-vegetariska produkter, men det behöver ju komma lite nytt nån gång. Och mer veganskt. Skippers produkter har funnits på ICAs centrallager men sålde alltså inte i butikerna. Jag undrar om dessa 42% ens såg produkterna? Hur ska man hitta något man inte vet finns? Hum…..lite reklam kanske? Jag är helt övertygad om att många som vill äta mindre kött  skulle tycka om och köpa dessa produkter. Kung Markatta behöver stora kunder, som ICA, annars kan de inte ha kvar produkterna i sortimentet. Det förstår jag. Vems ansvar det är att marknadsföra produkterna vet jag inte, det låter jag vara osagt.  Men kanske kunde ICA haft dem som ingrediens i sommarens grillbroschyr. Eller några recept i sin kundtidning. Jag sätter tusen spänn på att den tanken aldrig slog dem. Inte konstigt att de inte sålde, säjer jag.

Ni som är nyfikna på produkterna eller vet att ni gillar dem och vill ha dem kvar, kontakta gärna ICA. Eller COOP för den delen, de kanske kan lyckas bättre.

http://www.ica.se/Kundtjanst/Kontakta-ICA/ Telefon Kundtjänst: 020-83 33 33

info@coop.se Telefon: 020–71 10 10, måndag – fredag: 9–16.

Tack för ert stöd!!

Kram Anna

 

Källa: http://vegokoll.se/?p=2169&cpage=1#comment-2690

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  One Response to “Inlägg från Vegokoll.se”

 1. Hej! Jag har ofta köpt sojastrimlorna på Ica Maxi, dom var godast av alla sojaprodukterna, och så en dag hade dom utgått. Jag hoppas att Ica fortsättningsvis kan få sälja dom.

  Mvh Barbro Björkstrand

Sorry, the comment form is closed at this time.