Jun 242011
 

Svenskt smörgåsbord och midsommar är en klassiker man absolut inte vill missa. Jag kommer själv avundas alla er därhemma , på något sätt blir man lite extra patriotisk när det kommer till de svenska högtiderna då man är utlandssvensk som jag är just för tillfället.

Underbara minnen väcks till liv! Glad midsommar alla!

Kom ihåg att det är vanorna som skapar hälsan och inte undantagen. Så på midsommarafton skall ni alla njuta!!

Några få saker är ändå bra att tänka på:

* Sillen är ju ett måste och många pratar om att den är så söt och att den skall undvikas. Jag säger; ÄT SILLEN MED GOTT SAMVETE! Vem sjuttom äter ett kilo sill vilket skulle resultera i en hel mängd socker såklart??!! Sillen innehåller dessutom nyttiga omega 3 fett syror så det är bara att njuta av sillens alla goda inläggningar.

* Färskpotatisen med dill – Herregud så gott med dessa små rara, mjälla, ljusgula små tingestar. Ät med måtta, ganska stärkelserika!

* Inlagd strömming. Gud så gott. Ät med gott samvete! Undrar vad jag skall hitta på istället för detta… Frutti di mare, iskall, med färsk bläckfisk kanske!

* Rökt och gravad lax. Kanon, njut i alla dess former. I separat inlägg kommer ett kanon recept på hel laxsida tillagad till många. Passar perfekt på buffén eller som huvudrätt. Går bra att äta både varm som kall.

* Jordgubbarna. Perfekt, ät i mängder gärna som mellanmål!!

* Räkor, ägg, sparris – passar utmärkt på buffén och är alla toppbra att äta!

* Drick vitt vin alt champagne till buffén. Hoppa över snapsen! Helt onödiga kalorier!

Njut nu en härligt midsommar helt och ha riktigt roligt tillsammans!!

Dansa som galningar runt stången! Det bränner bort hela buffén. Vi får väl köra långdans runt palm och pool här nere!!

 

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.