Jun 212011
 

Här kommer frågor från detoxgruppen med svar av Anna Skipper.

Vill först passa på att tacka Anna som tagit sig tid och svarat på alla frågor. Frågorna kommer från detoxgruppen.

 

Jag har hört att man inte ska blanda frukt och grönt vid samma måltid, stämmer det?

SVAR: ja det går fint när man inte blandar in mjölk, kolhydrater eller proteiner.

 

Eftersom att jag jobbar natt under största delen av min detox så är jag lite fundersam över hur jag ska göra med maten. Just nu äter jag morgondrinken och dricker citronvattnet när jag kommer hem runt 6-8 tiden på morgonen, därefter sängen och ett glas vatten. När jag kliver upp äter jag en middag och lite frukt, på jobbet blir det mest morötter som tuggas heeela tiden, nötter och ett mål med en smoothie på sojamjölk, frukt och lite psylliumskal. Gör jag rätt? Tänker på programmet om den där andra tjejen i du är vad du äter som också jobbar natt, så har försökt att tänka lite som det togs upp med maten där.

SVAR: Du gör helt rätt. Fortsätt så!

 

Jag undrar om  kakao/choklad. Får man inta det under detox, eller bör vi låta bli? Är det skillnad om man smaksätter med Raw-cacao?

SVAR; Ja du kan ta lite RAW Choklad.

Lite RAW choklad går bra på detox

Varför får man inte äta ugnstillagad fisk?

SVAR: Jo du får äta ugnsbakad, kokt, stekt fisk. Inga problem.

 

Kan man göra nått kul på alla rester som blir i juicecentrifugen?

SVAR: Du kan använda det till pure eller liknande.

Jag undrar om det har någon betydelse om man mixar frukten eller om man kör den i centrifugen. Om det påverkar utrensningen.

SVAR: Om du mixar frukten istället för att köra den i centrifugen får du även i dig alla fibrer vilket är bra och mättar mera. Passar bra till alla “mjuka” varianter av frukt och grönt.

 

Är det inga mejeriprodukter nu under detoxen? Jag kollade på recepten på Skippers vanliga hemsida, och där fanns ekologisk yoghurt med på frukostrecept. Är det ok även under detoxen?

SVAR: Helst skall du inte använda mjölkprodukter utan välj då istället soja/ris/havre produkter istället.

 

Pitta PDF nedladdningen finns inte,skulle vilja ha den.

SVAR: Den finns på shoppen nu.

Anna Skippers PDF om Pitta finns nu skippersmart

 

Min man har psoriasis och Kapha personlighet. Vilken massage olja är bäst för honom,pitta eller kapha olja?

Svar: Tror du skall undvika massage oljor överhuvudtaget när han har psoriasis och använda de krämer osv som er läkare rekommenderar istället. Dock är Kallpressad linfröolja 2 tsk per dag väldigt bra att äta.

 

Hur länge kommer magen vara uppsvullen? Jag är van vid stora mängder grönsaker och frukt men detoxens ännu större mängder kanske är för mycket fibrer för min mage. Jag har inte ätit några för mig ovana matvaror. Druckit mycket örtte. Ska jag dra ner på det råa eller hoppas på att det blir bättre snart?

SVAR: Ät tillagade grönsaker och soppor och dra ned på allt som är rått så skall du se att det lägger sig.

 

Är det okej att äta havregryn under detoxen? ex. gröt, eller strö över yoghurten.

SVAR: Inte sädesprodukter! Är då quinoa alt bovetegröt istället om du vill.

 

Vad är fördelarna med att äta sojaprodukter (ex. sojamjölk, sojayoghurt), istället för “vanlig”?

SVAR: under en detox skall man inte inta mjölkprodukter då det är slembildande. Därför passar vegetabiliska alternativ bättre.

 

Jag har köpt oxytarm också. Är det bra att jag kombinerar detta med Supreme Cleanse Detox paketet? Kvittar det om jag tar 2 tabletter morgon och kväll eller 4 tabletter på kvällen? Vilket är bäst och kan jag ta det ihop med måltid eller skall jag ta det ensamt?

SVAR: Prova med att ta 2 tabletter på kvällen med en mugg hett vatten. Det brukar räcka. Annars kan du öka på till 4 tabletter på kvällen. Det är bra om det får “verka” under natten.

 

Är det viktigt att göra just juicer, eller det går bra att tugga grönsakerna? Är svårt göra juice när jag är på jobbet så då har jag tuggat hela eller rivna eller hackade grönsaker istället. Är jag hemma så har jag ju juicepressen och spis och mixer.

SVAR: Det går utmärk att äta grönsaker/frukt i stället. Då får du dessutom i dig alla fibrer som är mättande.

Det går lika bra att äta frukten som att mixad en under din detox

Varför är inte laktosfri mjölk bra?

SVAR: Se ovan mjölkprodukter under en detox.

Jag funderade på om det finns något bra att stoppa i magen innan man går o lägger sig, kanske något bra örtte eller något som kan hjälpa till på natten.

SVAR: Det beror på vad du menar med hjälpa till. Ultra Clear produkten du äter verkar under hela dagen och stöttar utrensningen.

Jag har haft Hortons huvudvärk sedan 20 års ålder,är nu 48 år. Psoriasis-artrit- sedan 9 års ålder,glutenintolerans likaså,  fick den diagnosen för 2 år sedan. Giftstruma 1991-op. Äter Levaxinsedan dess. Äter inte kött(Har aldrig gjort det) är lakt ovo veg. Nu till frågan: Vilken mat är inflammationshämmande? (Dricker ingefärste med citron varje morgon) Sedan en tid tillbaka använder jag: viktpaketet, Agine plus, cocosa extra virgin pitta eller kapha massage olja,råsidenhandske, oxytarm, grönt te, vetegräs, rosenrot, Da Skipper hår hud naglar, extra calc o. magnesium till kvällen (er deo). Detoxpaketet har tyvärr inte kommit, så hoppas det blir en grupp i höst. Då vill jag gärna vara med, kör en detox på proteinpulver och de andra produkterna så länge.Tycker du att jag ska äta något mera kosttillskott, vill bli så frisk som möjligt?

SVAR: Tycker absolut du skall kontakta en duktig näringsmedicinare på din hemort. Du behöver personlig rådgivning och det är inget man kan göra över mail.

Ju svårare problem, ju mera komplext och man behöver kartlägga det hela noggrant och ha en plan som man följer. Jag rekommenderar att du besöker Sanna Berglund i Stockholm eller Ingrid, Marie eller Peter Wilhelmsson vid IFM Falun, eller Patrik Söderkvist vid IFM Göteborg . Kolla www.ifm-klinik.nu  för Falun och Göteborgsklink info. Om du bor i södra eller norra Sverige kan du hitta en utbildad terapeut vid www.nmtf.se  som kan lägga upp en bra behandlingsplan för dig.

Hoppas du inte ger upp utan fortsätter att kämpa. Lycka till!!

 

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz
 Posted by at 11:01

  8 Responses to “Anna Skipper svarar på detox frågor”

 1. Kan man köra en detox oavsett ålder? Jag är 17 och skulle gärna vilja göra det. Sen undrar jag också ifall att man kan äta kyckling under detoxen? För jag läste att man skulle undvika rött kött, men det stod inget om kyckling. Om man får äta kyckling, kan man grilla den, eller förstör det på något vis?

 2. Hej Anna,Tack för råden,har nu varit på Sanna Bergluns (IFM) hemsida.
  Jag ska kontakta henne och boka ett besök och höra vad hon kan hjälpa mig med.
  Ha det så bra och forsat trevlig sommar. Kram Lena Andersson.

 3. Jag besväras av ibs och har även exem sen barnsben, jag undrar om det finns mat som kan lindra detta? Vad ska man äta och vad ska man akta sig för? Mvh emma

 4. Tack för denna artikel! Så många bra frågor och svar på våra frågor! Tack Anna!

 5. Jag brukar göra grönsaksbiffar av fibrerresterna som blir kvar i saftcentrifugen från morgonens grönsaks/fruktjuice och får därmed även lunch och/eller middag.

 6. Är Algin plus bara för detox,eller kan man alltid ta det som kosttillskott.
  Till sist, är det ett fullgott vitamin o. mineral preparat?

Sorry, the comment form is closed at this time.