Jun 182011
 

I kväll skall jag laga en ljuvligt god och festlig rätt. Ser oerhört avancerad ut men så lätt att göra. Passar dessutom alla LCHF are! No carbs men en riktig festrätt. Passar utmärkt som en lättare kvällsrätt alt en elegant förrätt.

Zucchiniröst med räkröran är en riktigt favorit hemma hos mig!

Zucchinirösti med räkröra

Räkröra
Räkröran är också ljuvlig på ägghalvor på midsommarbuffén  eller som fyllning i en halv avokado.

Ingredienser
3 dl nypillade färska räkor, hackade i grova bitar
2 dl ekologisk soja yogurt
1 dl ekologisk fet yogurt
1 citron, saften av
2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk röd rom alt 2 msk äkta löjrom
2 msk finhackade rödlök
1 knippe dill, finhackad
några stänk tabasco
Salt/peppar från kvarn

Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila i kylskåpet. Nu är det dags att göra röstin.

Zucchinirösti
2 små zucchini eller 1 stor ( de små är godare då de inte har blidat kärnor ännu)

1 ägg
1 dl Parmesanost, grovt riven
Salt/peppar från kvarn
Smör till stekning
Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet. Kramar ur vätskan och lägg i en  skål.
Knäck i ägget, och blanda ned den rivna parmesanosten.
Salta och peppra. Blanda runt ingredienserna väl.

Hetta upp en riktigt bra stekpanna ( ni läste väl inlägget om omeletten;-)
Smält smöret tills det fräser och börjar bli varmt.
Tryck försiktigt ned ca 3 -4 msk av zucchiniröran i pannan och platta ut till en frasig rösti.
Vänd den försiktigt efter ett par minuter när den fått fin färg. OBS – låg värme på spisen så den inte bränner.

När röstin är färdiggräddad och frasigt, lägg upp på en tallrik och toppa med räkröran och en klyfta citron.

Ljuvligt trevlig förrätt alt som en mindre kvällsrätt. Servera med ett iskallt glas vin! Trevlig kväll och god spis!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  One Response to “Recept – Zuccinirösti med räkröra – en perfekt lätt sommarrätt till ett glas rosé”

  1. Hej,jag gjorde den här rätten i våras,blandad sallad och ett glas vin.Mmmmmm så gott, maken och jag njöt i fulla drag. Kram på er.

Sorry, the comment form is closed at this time.