Jun 152011
 

Här kommer en inskickad bild från en av detox gruppens deltagare.

En av deltagarna i detox gruppen provar Annas detox drink

En av deltagarna i detox gruppen provar Annas detox drink

Detox drink – Het grönsakssmoothie

Avokado är en mycket näringstät frukt med nyttiga fetter som hjälper till att sänka det skadliga LDL kolesterolet. Cayenne stimulerar matsmältningen och blodcirkulationen. Drinken har en bra fettbalans och är dessutom mättande och blodsockerstabiliserande.

Ingredienser

* 1 avokado
* 3 morötter
* 1 äpple
* 1 dl persilja
* 1 nypa cayennepeppar

Tillagning

1. Kör allt utom avokadon i en juice-centrifug.
2. Tillsätt cayennepeppar och mixa sedan ner avokadon i juicen med en stavmixer.
3. Servera i ett glas och njut.

Drinken på bilden är från receptet ovan men men jag har bytt äpplet till en rödbeta istället och sen tycker jag det är gott att äta avokadon sidan om, så den kom aldrig i drinken. Men det hade kanske blivit en godare drink om jag tagit i den. I bakgrunden skymtar sambons mål.

Tack för bidraget!

Heja på alla detoxare!! Bra kämpat snart har vi gjort hälften och det kommer bara kännas bättre och bättre.

Jenna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz
 Posted by at 19:24

  4 Responses to “Eftermiddagsfika för en detoxare”

 1. Jag äter för det mesta också avokado separat för det är så gott men i morgon ska jag nog göra ovanstående drink ock mixa i den. Är lite nyfiken på hur det smakar

 2. Nu har jag gjort drinken och kommit fram till att avokadon som är så himla god bör ätas bredvid. Däremot kan jag rekommendera att ha åtminstone en halv citron och en rejäl bit färsk ingefära i, oavsett om man har morötter eller rödbeta i. Kanongott! Bara äpple och morötter ger en lite kvalmig smak i jämförelse med en med citron och ingefära i tycker jag. Har ni en gång haft i citron och ingefära vill ni alltid ha i det. När jag provade med avokado gjorde jag exakt som receptet ovan. Mätt och nöjd är jag i alla fall.

  • Lotta – ja men blir lätt “beroende” av ingefära och citronen i drinkarna. Jag har det i alla numera, inklusive smoothies med jorgubbar osv. Det ger en skärpa, fräschör och hetta som är underbar.

   /A

Sorry, the comment form is closed at this time.