Jun 132011
 

Detox med Anna Skipper

Huden och Detox
Huden är vårt största utrensningsorgan. Olika hudproblem och svettningar och speciellt illaluktande sådana är ett tecken på kroppens behov och försök till avgiftning via huden. Lymfsystemet har en viktig funktion i borttransportering av slaggprodukter av olika slag. Gifter transporteras bort via blodet och lymfsystemet, därför är lymfans funktion livsviktig för en god hälsa. För lymfsystemets optimala funktion är därför kroppsrörelser, motion samt djupandning väldigt viktigt.

Lymfdränage
Ett effektivt sätt för lymfdränering är även att torrborsta huden varje dag. Det hjälper dig att få en bättre blodcirkulation, förbättrat immunförsvar och en bättre hud.

Genom att borsta huden så tar man bort gamla hudrester samt stimulerar hela lymfsystemet. Vi avsöndrar ca 1/2 kilo av restprodukter varje dygn genom huden (ca en tredje del av kroppens totala slaggprodukter). Torrborstningen håller hudporerna öppna och rena och avlastar därmed  såväl levern och njurarna i sitt reningsarbete. Du behöver en borste av naturborst eller naturfibrer alt en råsidenhandske. Undvik syntetborstar.

Huden vårt största utrensningsorgan.

Fem minuter torrborstning kan vara lika effektivt som 30 minuter fysisk träning för reningen.

Torrborsta din kropp 5 – 10 minuter varje morgon:

* All borstning ska gå i riktning mot hjärtat. Din hud ska vara torr (dvs borsta innan du duschar på morgonen)
Börja med fötterna, fotsulor och vader, borsta 4 – 10 gånger nerifrån och upp. Arbeta dig längre uppför benet. Fram- och baksida, samt in- och yttersida av benet.
* Fortsätt med händerna och armarna på liknande sätt. 4 – 10 gånger på varje del.
* Borsta midjan och ryggen, 4 – 10 gånger. All borstning sker mot hjärtat.
* Upprepa detta borstschema varje morgon.
* Borsta aldrig ansiktet, undvik åderbråck och ytligt liggande blodkärl.

Kram Anna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  7 Responses to “Detox dag 4 – Huden är vårt största utrensningsorgan.”

 1. Hej,
  Var finns sådan borste att köpa?

 2. Ja Anna har så himla rätt, ta hand om din kropp med föda utan kemiska färgämnen och konserveringsmedel som kroppen har svårt att ta hand om. Å så känns det så gott för kroppen med torrbortsning. När man börjar så kanske ömmar det något, men efter några dagar känns det så himla gott. Lycka till önskar tarmrenings Johan

 3. Tack Anna för att du skriver om biverkningarna, det är en del jag undrar över. Torrborstning gjordes faktiskt mycket förr, så jag ska kika in på din hemsida. Kram!

 4. Hej,
  Intressant läsning som väcker 2 frågor.
  Jag undrar varför man alltid ska borta emot hjärtat?
  och varför ska man inte borsta ansiktet, åderbråck och ytligt liggande blodkärl?

  Jennifer

 5. Hej 🙂 Undrar om kesella är nyttigt? Tex den goda som finns nu med hallon? innehåller ju 160 kcal/ 100 gram & den innehåller 250gram sen är det även 7,5 gram fett/ 100gram Tacksam för svar 😉 Någon annan som vet får gärna svara oxå 😉 Kram på er

Sorry, the comment form is closed at this time.