Jun 102011
 

Nu är Anna Skippers Detox igång

Då var första målet avklarat. Jag började med en matsked linfröolja följt av Algine algtabletter.

Anna Skippers goda morgon drink till din Detox

Anna Skippers goda morgondrink för min Detox

Efter det blev det en drink på rismjölk, ultra clear 2 skopor, psyllium, en halv banan och några jordgubbar. Detta mixade jag ihop med en stavmixer. Det blev gott och 15 min efter att ha druckit upp den känner jag mig riktigt mätt.

Vilken bra start!!
Jenna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz
 Posted by at 07:25

  4 Responses to “Första målet på min detox”

 1. Ja, det blev en bra start! Var lite skeptisk till “frukosten” då jag är van vid hirsgröt och ägg för att bli mätt, men detta var helt ok. Grönsakssoppa, kalla grönsaker, nötter till lunch + vattenmelon, färska blåbär och hallon till efterrätt. Mums! Mätt blir man! TACK! för att ni drog igång detta..

  • Åsa – härligt! Låter fantastiskt bra!!! Nu kör vi!
   Du kan även lägga till Hirsgröten om du känner dig hungrigare någon dag.

   Anna

 2. Jag tycker att man bör vara mer sparsam i att använda linfröolja, då omega-3 från den tas upp och omvandlas dåligt. Linfröoljan innehåller dessutom för höga nivåer av omega-6 för att det ska vara nyttigt, vilka även bromsar omvandling av omega-3 i linfröolja till den för kroppen mer relevanta fettsyran EPA.

  • Sincan,
   Linfröolja innehåller de essentiella fettsyrorna linolensyra (omega 3) och linolsyra (omega 6). Linolensyran utgör förstadier till EPA (Eikosapentaensyra) och DHA (Dokasahexaensyra), vilka är de fettsyror som är aktiva i kroppen. Under förutsättning att levern fungerar väl så kan vår kropp själv producera de nödvändiga EPA och DHA ur linfröoljan. Men om levern funktion är nedsatt så fungerar fettsyratillverkningen inte så bra. Om man har en nedsatt leverfunktion kan man ta omega 3-kapslar eller fiskolja så är man säker på att få i sig en viss mängd omega 3-fettsyror.

   Fördelen med att ta kallpressad linfröolja är att man får i sig ett bra förhållande mellan omega 3 och 6-fettsyror samt även lite omega 9-fettsyror. Kallpressad linfröolja är helt vegetabislisk till skillnad från de animaliska omega 3 fettsyrorna.
   Ett bra komplement är även ett par matskedar nymalda linfrön per dag. Detta ger ca 17 g fettsyror varav hälften är linolensyran. Då får man även i sig 12 gram fibrer (lignan) som förebygger bland annat bröst-, prostata- och tjocktarmscancer. Man måste äta 14 kg broccoli, 45 kg vitkål eller 37 kg jordgubbar för att få i sig lika mycket lignan som finns i ett par matskedar malda linfrön. Linfrön ger även 25 procent protein innehållande 18 olika aminosyror, de viktigaste mineralerna, vitamin A, E och B1, B2, B3, B6 och B12.

   Mvh Anna

   Anna

Sorry, the comment form is closed at this time.