May 252011
 

Konsten med viktminskning.
Konsten med att gå ner i vikt är i grunden väldigt enkel. Det gäller att göra av med mer energi än man äter. Då kan det vara bra att sätta fart på matsmältningen. Här har ni en drink som fungerar som en raket för matsmältningen. Ja en matsmältningsraket helt enkelt!

Matsmältningsraketen sätter fart på din matsmältning.

Matsmältningsraketen

Ingefära, cayennpeppar och gurkmeja är kryddor som alla har läkande egenskaper och främjar matsmältningen. Röran bidrar till att födan lättare omvandlas till energi istället för fett samt hjälper kroppen att ta upp näringen bättre. Gurkmeja skyddar levern mot gifter och sänker kolesterolhalten.

Ingredienser:

 • 1 tsk malen ingefära
 • 1 tsk gurkmeja
 • 2 tsk pressad citron
 • En knivsudd cayennpeppar
 • 2 tsk vatten
 • 1 msk honung

Gör så här:

 1. Tag 1 tsk av blandningen före lunch och middag. Kan förvaras i kylskåp ca 3 dagar.

Prova får ni se!!

Anna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  3 Responses to “Sätt fart på matsmältningen”

 1. Åh, det här låter spännande!
  Malen ingefära, går det bra med färdig krydda då, eller ska man själv mala färsk ingefära? Har börjat med ditt ingefäre-the och citron-honungsvatten till kvällen och det är super, så kan inte tänka mig annat än att den här raketen också måste vara bra!

 2. Åh herregud, Anna! Måste jag? 😉 Nejdå, självklart måste jag inte, det är ju mitt eget val.

  Gjorde i ordning din matsmältningsraket direkt efter att ha läst det här inlägget att ta före lunch. Nu har jag tagit en tesked före 2 luncher och 1 middag, och måste säga att det bara blir äckligare och äckligare för varje gång – och då tycker jag ändå inte att jag är särskilt kräsen av mig, tycker t.ex. att ingefärs-théet är relativt gott.

  Däremot förstår jag att det här kan vara en effektiv kur! Ska ge den en chans trots smaken.

  Måste ställa en fråga nu när du ändå uppmärksammar starka kryddor:
  Jag har kapha-överskott och försöker komma till rätta med både måendet och vikten med hjälp av ayurveda. Det innebär bl.a. att jag äter mycket stark mat.
  Kan det någon gång bli för mycket med starka kryddor? Kan man råka överdriva kryddandet menar jag?
  Sedan jag för ca en vecka sedan började med den här dieten har jag då och då lite ont i magen, som om någon nyper mig i magen inifrån, och tänker att det kanske har med kryddorna att göra?

 3. Hej Anna Skipper!
  Först vill jag säga ett jättebra program. Jag kände igen mig i samma situation som annelie hade och hon nådde bra resultat på viktminskning. Hon blev smal och snygg.
  Jag är en två barns mamma på 24 år. Efter min graviditet så har jag fått dålig självförtroende och är missnöjd med mina kilon. Jag har varit på hälsobutik och frågat om olika produkter men blev inte rekomenderat något av det alls. Eftersom jag ammar så vet jag att det ite är bra . Jag äter nyttigt och dricker vatten. Jag vill gå ner i vikt eftersom kläder i butikerna passar inte och jag blir ledsen och tappar intresset för shopping och jag vill även gå ner i vikt för att få bra självförtroende ochså när jag går i stan så vill jag att folk ska se mitt nya jag. jag äter lite av maten du sa i programmet , fast inte drinken . Är drinken bra för mig och isåfall vad skulle du rekomendera till mig. med vänlig hälsning hässleholm-tjejen

Sorry, the comment form is closed at this time.