May 172011
 

En nyttig frukost är något som många frågar efter. Det kan vara svårt att veta vad som är bra eftersom det hela tiden ges så mycket olika information om vad en nyttig frukost bör innehålla.

Nu har jag uppdaterat min receptbank gällande konsten att göra en nyttig frukost.

Klicka här och läs mer om hur du kan göra en nyttig frukost, det finns flera bra recept att välja på.

Gör en nyttig frukost med goda plättar

Gör en nyttig frukost med goda plättar

Det finns många olika teorier just runt frukosten men viktigast är att din frukosts innehåll styrs av vilka behov du har, din hunger, din personlighetstyp och vilka mål du har!

Personligt anpassad
Det handlar inte om GI, LCHF eller andra metoder som många tror och det handlar definitivt inte om att en metod skulle vara den allenarådande lösningen. Många vill att man ska peka ut vilken metod som är bäst men det fungerar inte så enkelt. Det gäller att hitta din egen stil. Det viktigaste är att du äter i samklang med din personlighetstyp så du inte stoppar i dig saker som arbetar emot ditt eget DNA och de förutsättningar du är född med.

Test
Du kan läsa mer och göra ett enkelt test som visar din personlighetstyp på annaskipper.se

Det är även viktigt att tänka på är att reglera din frukost så att du är maximalt hungrig och har en starkt och friskt hunger vid lunchtid mellan kl 12-13.30.

Lunch
Lunchen är det VIKTIGASTE målet på dagen och skall också vara ditt största mål. Det är då kroppen behöver som mest näring och din matsmältning är som starkast. Så tänk på att alltid anpassa storleken och valet av frukost så att du är riktigt hungrig till lunch!

Växande ålder
Är du i växande ålder och rör dig mycket bör du äta en blandning av proteiner, fett och långsamma kolhydrater till frukost. En fullkornssmörgås med kalkon, ett ägg, färskpressad juice kanske kan vara ett bra alternativ för dig.

Ned i vikt
Vill du gå ned vi vikt eller inte är så hungrig på morgonen bör du skära ned på kolhydraterna och istället fokusera på att få i dig mer protein. En bra proteindrink är ett välbeprövat och säkert kort.

Tälva och vinn
Vill du tävla med ett frukostrecept är du välkommen att göra det. Titta på inlägget längre ned på sidan för att få information om hur du kan delta i min tävling och bl.a. vinna ett fint förkläde.

Anna

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.