Maj 132011
 

Här kommer en nyttig variant av tårta till dig och alla er som valt att tänka på er hälsa.

Rawfood

Levandeföda tårta innebär att den inte är gräddad i ugn utan är helt obakad och full av vitaminer och mineraler och inget onyttigt. Den tar en liten stund att göra men det är värt varenda sekund. Den håller sig dessutom saftig och fin i kylskåpet i flera dagar.

Anna Skippers goda Rawfood tårta

Anna Skippers goda Rawfood tårta - Foto T.Engström

Baka din egen nyttiga tårta! – Recept Raw food Sommartårta

Levande grädde
3 dl mandel (blötlagda ca: 24 H)
1 msk honung
Mixa de blötlagda mandlarna till en jämn smet och smaksätt med lite honung!
Häll i smeten i en bakduk eller liknande nätpåse och låt stå och rinna av i ca 15 minuter.
Då blir den fastare och lättare att spritsa. Det går även att servera grädden vid sidan om.

Levande tårtbotten
3 dl fikon
3 dl dadlar
1 dl kokos
Den torkade frukten bör blötläggas över natten. Skär eller klipp i mindre bitar och mixa ihop dem med kokos.
Bred ut smeten på ett tårtfat/form.

Levande fyllning
3 st äpplen
2 st bananer
1 krm äkta vanilj
1/2 dl kokos
½ citron
Mosa bananer.
Riv äpplet på den grova sidan av järnet.
Riv citronskalet.
Blanda ihop allt. Blanda tillsammans med lite kokos, vanilj och citronskal.
Bred ut på den levande fyllningen över den levande tårtbotten.
Spritsa eller bred ut mandelgrädden.Skiva färsk frukt och garnera tillsammans med färska bär.
Färsk frukt och bär för garnering Ex jordgubbar, carambole, kiwi, äpple, blåbär och hallon

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  6 Responses to “Lyxa till det med en nyttig rawfoodtårta”

  1. Hm hänger inte riktigt med.. känns lite oklar…

  2. så underbart gott det var Anna, kanoners tack för recept

  3. Känns väldigt dyrt för en sån liten kaka som det blir, men gott.
    Det är ju därför folk drar sig att göra sånt här. Fast det är nyttigt!
    Dessutom väldigt mycket för magen att bearbeta på en ggn.
    Får hoppa alla fibrer den dagen för att inte bli kasss i magen hehe :)

  4. Såg OTROLIGT SMARRIG UT..men om man är ALLERGISK MOT FIKON?
    - Finns de nåt annat man kan använda sig av då? Hoppas du har nåt tips..eftersom jag ofta hittar fikon i recept.. tyvärr

    Christine

Sorry, the comment form is closed at this time.