Apr 202011
 
Här en lite tjockare variant med oliver, fetaost och tomat!

Här en lite tjockare variant med oliver, fetaost och tomat!

I alla år har jag misslyckats med mina omeletter  – fastbrända, torra, gått isär – aldrig har jag fått till den där fluffiga, hela glansiga varianten! Ändå tycker jag mig vara ganska slängd i köket med med mesta men någon omelett kock har jag aldrig varit!

Tills nu! Jag konstaterar ( NÖJT) att det hela tiden berott på materialfel!!! Provat mig igenom diverser stekpannor från gjutjärn till teflon men hela tiden samma problem. ( Gillar dessutom inte teflonvarianten då det inte är bra för hälsan)

Har nu äntligen hitttat superpannan där jag får till de mest ljuvliga omeletter !

Thermolon är en keramisk non-stick beläggning som introducerades på marknaden 2007 av Green Pan. Thermolon är den första beläggningen som fungerar som en vanlig non-stick beläggning, men är helt utan de giftiga ämnerna PTFE och PFOA (cancerframkallande ämnen). Beläggningen består enbart av keramik vilket gör pannan väsentligt mer värmetålig än pannor med de traditionella non-stick beläggningar ( teflon)

Har nu tagit in den på shoppen så fler kan njuta och lyckas med sina ägg inför påsken!

Zwilling Twin Choice stekpanna

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  4 Responses to “Konsten att lyckas med en god omelett!”

 1. Hej Anna!
  Tack för en bra blogg med mycket inspiration.
  Jag tänkte höra om du inte kan göra ett inlägg om ätstörningar och om hur du ser på ämnet? Varför tror du att det är så vanligt?
  Jag har själv haft (och har även fortfarande i mindre grad) problem med maten och är helt obsessed med att äta nyttigt, läsa om viktnedgång och får ångest när jag känner mättnadskänsla även om jag har ätit jättenyttigt. Jag är idag 22 år och vill verkligen slippa detta nu..!
  Har du några tips på vad man kan tänkta på? Antar att du i ditt jobb påträffar ämnet många gånger?
  Kram Emelie

 2. Det är med ett flin på läpparna jag läser detta inlägg eftersom jag känner så VÄL igen mig. Och faktum är att jag vid något tillfälle för en massa år sedan provade en vanligt teflonpanna och resultatet blev precis som du beskrev. Ljuvligt!
  Men en teflon panna är inte det samma som den du rekommenderar och min panna blev med tiden sliten och teflonet slutade ge underverk.

  Men enveten som jag är så vill jag ju kunna åstadkomma samma resultat med min gamla gjutjärnspanna. Ibland lyckas jag bättre och ibland blir det “omelettröra” Var det Zwilling Twin Choice stekpanna den hette sa du ? 😉 Kram Stefan

 3. Det är med ett flin på läpparna jag läser detta inlägg eftersom jag känner så VÄL igen mig. Och faktum är att jag vid något tillfälle för en massa år sedan provade en vanligt teflonpanna och resultatet blev precis som du beskrev. Ljuvligt!

  Men en teflon panna är inte det samma som den du rekommenderar och min panna blev med tiden sliten och teflonet slutade ge underverk.

  Men enveten som jag är så vill jag ju kunna åstadkomma samma resultat med min gamla gjutjärnspanna. Ibland lyckas jag bättre och ibland blir det ”omelettröra” Var det Zwilling Twin Choice stekpanna den hette sa du ? 😉 Kram Stefan

Sorry, the comment form is closed at this time.