Mar 082011
 

Mästaren agerar – dåren reagerar!

Snart är våren här! Nu är det dags!

Snart är våren här! Nu är det dags!


Här kommer några enkla råd som är avgörande för att skapa mästerskap i ditt ätande.

*Rensa kylskåp och skafferi från dåligheter. Tänk dig att Skipper kommer hem och rensar. Gör likadant själv! ( Inga gömmor !)

*Handla aldrig när du är hungrig. Då kommer du garanterat att handla på impuls och göra dåliga val.

*Skriv alltid ner på en lista vad du ska handla. Listan ska göras när du är mätt och nöjd.

*Börja motionera om du inte redan gör det. Motion sätter igång positiva signalsubstanser och hormoner i hjärnan som gör dig mer tillfredsställd. Börja med 30 minuters raskt promenad varje morgon.

*Se till att lägga dig i tid då sömn är avgörande för det mentala välbefinnandet.

Tycker du att ovanstående enkla framgångsrecept verkar krångliga? Allt för ofta försöker vi med krångliga invecklade vägar som går rakt emot minsta motståndets väg.
Det kan vara en bantningskur i veckopressen eller något annat som bara fungerar tillfälligt. Det går säkert bra så länge vi kämpar. När vi slutar kämpa går vi likt bäcken
tillbaka till de gamla flöden eftersom vi inte förändrat strukturen och vårt tänkande i grunden. Då vi misslyckas blir vi bara mer frustrerade och tror att det är oss själva
det är fel på.Tankens kraft är enorm både när det gäller att skapa såväl positiva som negativa vanor. Jag kan trösta dig med att jag träffat otaliga människor med negativa
erfarenheter när det gäller sin vikt och hur de ska påverka den. Dom bantar och kämpar. Nu kan du sluta kämpa.

Kom ihåg du är vad du tänker och nu har du fått ytterligare några kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig att ta tag i din hälsa och ditt välmående.

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  2 Responses to “Våren är i antågande – Att skapa mästerskap i sitt ätande STEG 1”

 1. Tankens kraft ÄR mäktig och likaså massmedias kraft, både på gott och ont. Jag önskar att fler människor kunde se vilken makt de själva faktiskt har och att de bara är dom själva som kan förändra sin livssituation. Det är oerhört lätt och bekvämt att skylla på allt möjligt för att slippa ta itu med något avgörande för att förbättra sin livssituation. Men vilken känsla man får när man väl tagit itu med något jobbigt!

  Som jag ser det så är det viktigaste att välja den motionsform som passar just dig och som får dig att längta efter just den där härliga känslan som infinner sig efteråt.

  När det gäller kosten så förvånar det mig hur viktigt folk tycker att det är att deras bil sköts om på bästa sätt; får service i tid, rätt oktan osv…. Men när det kommer till människokroppen som ska gå i bra många år mer än en bil så verkar de tankarna HELT försvunnit..

  Då är det tur att vi har såna inspiratörer som du Anna, som får det svenska folket att vakna till liv.
  Jag gillar ditt sitt att visa dom du hjälper, vad som händer när dom äter “skräpmat” och jag hoppas du är lika tuff mot dem denna säsong som tidigare säsonger. GO GIRL!! :))

  Mvh

  Anki Johnson

 2. Hej Anna!

  Du är en stor förebild för mig och jag vill inom framtiden satsa på ett jobb inom kost och hälsa. Jag undrar då om du skulle kunna svara på min fråga: Hur blev du kost och näringsexpert? Hur gick du tillväga?

  Med vänliga hälsningar
  Sanna

Sorry, the comment form is closed at this time.