Feb 082011
 

Framförhållning. If you don’t plan you plan to fail. Se till att du har en plan för dagen.

Gör det enkelt.

Utsätt dig inte för frestelser. Sitt inte och stirra på sötsaker-kolhydraterna. Och lukta inte på dom!!! Såg att någon “expert” föreslog att om du tänker tillräckligt länge och intensivt p å choklad så räcker det och du blir nöjd. Oh my God, snacka om att inte fatta besattheten i beroendet. Den uppmaningen leder direkt till påslag av dopamin och sen är vi igång att äta. Vi vet idag att vår hjärna är känsligare för syn och lukt, som kan starta frisättning av signalsubstanserna, vilket gör att vi blir besatta av det som är en drog för oss. Så tänk på broccoli t ex ;-))

Se till att du har ett backup-system, många telefonnummer, dvs ett nätverk av andra som förstår hur en addicts hjärna fungerar, som du kan ringa i tid och otid för att “skvallra” på din Röda Hund. Avtala med några om hur och när ni ringer varandra.

Om din Röda Hund fortsätter tjata, ta med den till ett 12-stegsmöte och berätta vad han/hon säger. Prata om Trollen så spricker dom!

Vila och sov, sov och vila.

Rör på dig! Hur än vädret är så ut och gå. Kom ihåg att fysisk aktivitet, reglerar kroppens naturliga rytmer, avgiftar slaggprodukter, syresätter din hjärna mm. Du kan ä ven dansa omkring för dig själv när Nordanvinden viner runt knuten.

Nu kommer ljuset med stormsteg, ut och njut.

Titta på naturen, det har en enormt läkande kraft.

Se till att få beröring, lek med barn och husdjur eller få massage i alla former. Det ökar oxytocinet. Läs gärna Kerstin Uvnäs Mobergs nya bok, Närhetens Hormon. Den ger fler tips.

Och det viktigaste av allt, ta en dag eller bara en timme i taget. Börja dagen med att fråga dig själv: Vad behöver jag göra idag för att sätta min abstinens och mitt tillfrisknande först – och vilka friskfaktorer kan jag tillföra idag? Ta ett beslut på morgonen att vad som händer idag, bara idag, så ska jag inte äta på det.

Skriv ner tre saker du är tacksam för på kvällen när du lägger dig.

I maj kommer jag och Bitten köra en Beroende special vecka på kurserna i Turkiet. En veckas special kommer även köras under oktober. Otroligt lärorikt och enormt viktig kurs för addicts av alla olika slag. En resa som är livslång måste man lära sig att hantera på bästa sätt! Livet är så fantastiskt – här får ni kunskap som räcker hela livet och som borgar för hög livskvalitet.

Mera info på startsidan om Sockerberoende kurserna.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.