Jan 262011
 
Äntligen vaknar trendmakarna till liv! Det har vi väntat länge på nu!

Äntligen vaknar trendmakarna till liv! Det har vi väntat länge på nu!

Lokalproducerad mat är den absolut starkaste restaurangtrenden under 2011 spår American Culinary Federation.

American Culinary Federation har intervjuat 1500 kökschefer om vilken trend som de anser blir den starkaste under 2011. En majoritet svarade lokalproducerad mat. I toppen hamnar lokalt producerat kött respektive fisk och skaldjur och på andra plats hamnar lokalt producerade grönsaker.

Tålamod är en viktig egenskap som hamnar på tredje plats. De intervjuade kökscheferna tycker också att det är viktigt att kunna skapa hälsoinriktade barnrätter. Egenodlade grönsaker och ett eget slakteri kommer också högt på kökschefernas lista. Att värna om allergiker med bland annat glutenfri mat samt att laga maten från grunden är andra prioriterade trender 2011. Allt enligt Nation´s Restaurant News.

Eftersom det flesta nya trenderna kommer från USA, kan man säkert räkna med att motsvarande trend slår igenom på allvar i Sverige under 2011. Detta har jag puffat för under många år nu!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.