Dec 222010
 

Jordärtskockor är underbara små aromatiska knölar fulla med nyttiga fibrer ( inulin) och vitaminer! Jordärtskocksgratäng är perfekt på julbordet och är underbart både till laxen och skinkan! Ett underbart alternativ till Janssons Frestelse för er som inte gillar det.

Gammal tradition från värmland - Jordärtskocksgratäng är ett givet inslag på julbordet!

Gammal tradition från mitt Värmland - Jordärtskocksgratäng är ett givet inslag på julbordet!

Jordärtskocksgratäng

10 jordärtskockor ekologiska

10 mandelpotatis ekologiska

2 pkt soja grädde eller ekologisk grädde

1 klick smör

salt/peppar

Skala och skiva jordärtskockor och potatis tunt. Lägg ned i kallt vatten så de inte mörknar.

Klicka ut smöret i en ugnsfast form.

Varva potatis och jordärtskockor i formen. Salta och peppra.

Slå över grädden.

Gratinera i ugn 200 g ca 40 minuter.

Täck ev med folie de sista minuterna så att gratängen ej får för mycket färg. Kan förgräddas dagen innan och sedan värmas upp till julbordet.

Servera som tillbehör på julbordet! God både varm eller lite småljummen.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  One Response to “Recept – Jordärtskocksgratäng – Perfekt på julbordet!”

  1. Hej Anna!

    God fortsättning…..

    Eftersom vi är ett par i familjen som inte gillar Jansson´s nåt nämvärt så prövade vi att göra jordärtskocksgratäng till julbordet. Den var jättegoooo!! Potisen blandat med den lite syrliga jorärtskockan var perfekt och mycket gott till det andra. Ska nog göra den vid flera tillfällen….!!
    Kram Annette!

Sorry, the comment form is closed at this time.