Dec 022010
 
Godaste julköttbullarna gör du själv av kycklingfärs.

Godaste julköttbullarna gör du själv av kycklingfärs.

Julköttbullar av kyckling

750 g kycklingfärs

1-2 gula lökar, finhackad eller ännu hellre riven

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 ägg

3 msk persilja, finhackad

½ tsk flingsalt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

1 dl parmesanost

Mal kycklingfärsen i en kvarn eller köp färdig kycklingfärs. ( Jag mal min egen i en köttkvarn, ett väldigt trevligt lite projekt!)

Lägg i färs, lök, vitlök, ägg, basilika, parmesanost salt och peppar. Använd båda händerna och blanda ingredienserna ordentligt. Rulla små fina kycklingbollar och stek i en stekpanna i riktigt smör.

Frys in i små paket och njut av bullarna under hela julen!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.