Nov 082010
 

Denna rätt passar perfekt för alla som hoppar kolhydrater!

Denna rätt passar perfekt för alla som hoppar kolhydrater!

Ikväll lagar jag en underbart lätt och tillfredställande middag. Det här kallar jag Gorumetnytta! Inga kolhydrater, fina proteiner, fett och grönsaker. Det är lätt och gott att leva nyttigt. Prova detta enkla recept du med.

Tänk på att förbereda kycklingen kvällen innan du skall avjnuta denna ljuvliga maträtt. Kycklingen blir helt fantastisk om den får ligga och dra i marinaden ett dygn!

Köp urbenad kycklinglårfilé. Slår helt klart vanlig kycklingfilé med hästlängder. Mycket saftigare och med mera smak. Själv äter jag aldrig filén längre utan använder de urbenade låren till det mesta.

Vitlöksmarinerade kycklinglårfiléer med gräddstuvad bladspenat

6-8 urbenade kycklinglårfiléer

Marinaden

6 vitlöksklyftor, finhackade

1 knippe slätbladig persilja, finhackad

1,5 dl Tamarisås

2 msk honung

1 citron, saften av

4 msk olivolja

1/2 röd färsk chilipeppar, finhackad

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Dela filéerna på mitten om de är stora. Lägg ned filéerna i marinaden, ställ in i kylskåpet och låt dra i 24 timmar.

DAG 2

Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i ca 40 minuter på 175 grader. Ös då och då och vänd bitarna så båda sidorna får fin stekyta,

Gräddstuvad färsk bladspenat

400-500 g färsk bladspenat

2 dl ekologisk grädde alt sojagrädde

1 rödlök

1 klick ekologiskt smör

havssalt/svartpeppar från kvarn

Skölj och hacka spenaten grovt. Hacka rödlöken fint. Smält smöret i en kastrull och låt löken smälta försiktigt utan att den får färg. Lägg ned den hackade spenaten och rör om. Låt spenaten ”gå ned” och sjuda försiktigt ca 5 minuter. Det kan se mycket ut i grytan från början men spenat har en tendens att ”försvinna”.

Slå över grädden, salt och peppra och låt sjuda ca 5 minuter till.

Lägg upp spenaten på en tallrik och toppa med kycklingen. Servera en frisk grönsallad till med torkade tranbär och hyvlad parmesan. 
Jag kan garantera att du kommer känna dig nöjd och tillfredställd av denna smakrika rätt utan att sakna några kolhydrater,

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  2 Responses to “Recept – Vitlöksmarinerade kycklinglårfiléer med gräddstuvad bladspenat”

  1. Hej Anna,jag har gjort detta recept och säger bara MUMS super gott
    och lättlagat,men jag undrar är tamarisås soya? Jag hittade ingen med det namnet,jag tog en annan sort.

Sorry, the comment form is closed at this time.