Nov 082010
 
Det doftar ljuvligt i hela köket av nybakt kaka!

Det doftar ljuvligt i hela köket av nybakt kaka!

När det börjar dra ihop sig med problem drar jag till reträtt i köket. Det är min verkstad och tillflyktsort! Så och denna dag efter Turkiska vulkanutbrottet på vinden!

Många frågar om man kan baka utan vetemjöl och gluten och det går alldeles utmärkt. Här kommer ett glutenfritt recept på en ljuvligt Italiensk banankaka. God och saftig  i flera dagar!

(Har du brådis, kan du köra med elvisp på lägsta hastigheten rakt igenom hela receptet.)

Italiensk banankaka glutenfri

4 ägg
1 dl råsocker
4 msk ljus sirap
3 små eller 2 stora mogna bananer ( går utmärkt med de som blivit riktigt bruna)
75 gr smält smör
100 gr skalad mandel
3-4 dl rismjöl
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

1. Skålla och skala mandeln. Mal mandel jättefint alt kör i en mixer till fint mjöl. (Finns även färdigt mandelmjöl att köpa)

2. Rör ihop ägg, socker och sirap i en skål. (alt med elvisp!)

3. Smält smöret och låt svalna.

4. Mosa ned bananerna blanda dem väl med smeten.

5. Häll ned smöret.

6.Blanda ner mandelmjölet, rismjölet och bakpulvret och bikarbonat och rör (vispa) tills allt är blandat.

7. Smöra en form,  du kan ev även pudra den med lite rismjöl, häll i smeten och grädda i 175 grader i 30 minuter.

Jättegott att servera till en god kopp the. Du kan även ta en klick kardemummayogurt till! Mums!!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.