Oct 242010
 
Här lever människorna som på 1800talet. Djuren under huset, och de ovanpå.

Här lever människorna som på 1800talet. Djuren under huset, och de ovanpå. Här har de små getterna dock fått en egen liten boning.

Nu är det ljuvlig temperatur, 26 grader och vindstilla när jag går upp vid sju tiden på morgonen.  Tuppen gal och hela dagen väntar. Drar på min mina älskade springskor som jag kånkar världen runt, hoppar i mina träningskläder och ger mig ut längs lilla vägen från huset ned mot byn.

Här är verkligen bonskt med alla dofter av åsnor, getter och kossor. Här lever man av, i  och med naturen. Vatten hämtar man från källan som kommer uppifrån Taurusbergen och ved plockar man i skogen. Ja det ger perspektiv. Alla har inte ens el i husen utan använder sig av gasol. Här är det kvinnorna som sköter grovjobbet, men det är det väl överallt, eller?

Söta rara familjen som passar Karin och Peo (våra höns). Här får man färska ägg och nymjölkad ljummen mjölk direkt från ladugården varje morgon.

Söta rara familjen som passar Karin och Peo (våra höns). Här får man färska ägg och nymjölkad ljummen mjölk direkt från ladugården varje morgon.

Det blir inte så effektiv power walk längs lilla gatan direkt..lite chai hos rara familjen, bananer hos nästa granne och prata tomatodlingar hos den tredje. Men ååå så avkopplande och ljuvligt det är!

...Och så lite clementiner också för säkerhets skull... träden dignar av all frukt just nu!

...Och så lite clementiner också för säkerhets skull... träden dignar av all frukt just nu!

Nu är det hög tid att skörda oliverna. Min rara hönspassargranne säger till mig att genast gå hem och börja plocka mina träd!

Nu är det hög tid att skörda oliverna. Min rara hönspassargranne säger till mig att genast gå hem och börja plocka mina träd! Hon är redan i full gång.

Japp då vet ni vad jag skall göra idag!

En skön promenad på en timma fick jag i alla fall, men jag vet inte om det blev så himla många steg ;-))

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  3 Responses to “Country living och dagens morgonpromenad i vår lilla by!”

 1. Hej Anna!
  Jag är en 15-årig tjej på 172 cm , pendlar i vikt mellan 74-76 kg. Har sen snart ett år försökt att gå ner i vikt , men utan resultat. Jag har bara gått upp. Min kost är mycket bättre än vad den var förut , men då och då så händer det att jag äter onyttigt. Bröjar dock få dåligt samvete när jag stoppar i mig något sånt. Nu tränar jag 5 dagar i veckan , dans , step-up ,promenad, bodypump, core , och idrott. Alltså kan det bli 2-4 träningstillfällen om dagen. Men funderar även på att köpa ett till träningskort och köra inviduella pass de dagar jag inte tränar, för att kanske gå ner några kilo.

  Är detta för mycket träning? , är nu ca 17-18 timmars träning i veckan. Jag menar om kroppen bryts ner istället ?

  Jag frågar därför att mina kompsiar börjar bli arga på mig , och säger åt mig att jag tränar för mycket och sånt. Jag liksom älskar att träna och tycker det är kul , men kan typ inte sluta för då får jag skuldkänslor. Jag tar oxå “bantningspiller” sen några veckor tillbaks , men de funkar inte de heller. det ända jag tänker på är att jag vill gå ner i vikt , men jag lyckas inte. Vet inte hur jag ska göra , är verkligen trött och gå runt och känna mig såhär 🙁

  Så har du något råd/tips på hur jag kan tappa i vikt , om jag gör något fel eller om du vet några bra piller som funkar? vad som helst skulle vara guld värt.

  Förlåt för en så väldigt lång och kanske rörig text , men vet inte vem jag ska fråga, eller om du ens kanske kan svara på mina frågor. Men skulle vara jättetacksam för svar, kram Josefine!

 2. Okej va bra tack . Vet inte om du fick min rätta mejladress.
  dusse94@hotmail.com
  kram

Sorry, the comment form is closed at this time.