Oct 222010
 

Vi behöver rätt sorts fett, det är essentiellt, ökar förbränningen och för ut skadligt fett ur kroppen.

Fett dämpar inflammationer och motverkar allergier. Fett är också absolut nödvändigt för ögonens, hjärnans och hjärtats funktion. Fett är ett smörjmedel som ger leder, bindväv och hud dess smidighet och elasticitet.

Vissa fettsyror är essentiella – livsnödvändiga, dvs att vi måste tillföra dem via kosten varje dag. 

Fett är alltså läkande, stödjande och helt enkelt nyttigt och hälsosamt – förutsatt att det är rätt sorts fett.
Med dagens livsstil behöver vi framför allt tillgodose vårt behov av omega-3 fettsyror.

Välj rätt fett:

• 2-3 msk kallpressad olivolja per dag

• 1-2 tsk kallpressad linfröolja alternativt 2-3 msk nymalda linfrön om dagen

• lax, makrill, sill, laxöring, tonfisk – alternativt omega 3-fiskoljekapslar

Stek i :

•Ekologiskt smör blandat med kallpressad olivolja

•Coconut Oil ohärdad ( tål höga temperaturer utan att bli förstörd)

Lite mera om kokosfett

Det mesta som erbjuds av kokosnötoljor på marknaden framställs av soltorkat kokoskött som lätt utsätts för mögel. För att avlägsna detta och andra föroreningar måste det till omfattande raffineringar/bearbetningar, mycket av oljorna härdas också. Det erbjuds också oraffinerade oljor av varierande kvalitet. De som framställs med hjälp av jäsning eller snabbtorkning har inte den fräschheten och unika smaken som kännetecknar oljor som kallpressas kort tid efter att kokosnöten plockas. Genom att välja kokosfett i Cocosa-serien är du säker på att få en ypperlig kvalitet för alla dina behov.

Allt fler får uppmärksammar de nyttiga egenskaperna kokosoljor har för hälsan. Du undviker transfettsyror och delvis förstörda fettsyror från de många denaturerade matoljorna som finns på marknaden – och får istället en ekologisk och KRAV-märkt matolja som ger kroppen en snabb energiinjektion, samtidigt som den är bra för att öka fettförbränningen.

Kokosfett är dessutom mycket bra om du har ett extremt sockersug. Tag då 1 tsk kokosfett för att dämpa suget!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.