Sep 152010
 

Nu när sommaren är över och de ljusa kvällarna blir kortare fortsätter Heidi Harman, grundare till RunAlong.se att hålla i sin tisdagsrunda på 5 km, från Eriksdalsbadet till Hornstull, tillsammans med en grupp jogging-sugna kvinnor.

Vi har sprungit nu i snart 10 månader, känns nästan overkligt att man sprungit här i rusk och oväder, såväl som varma sommarkvällar.

Heidi, som byggt siten för nästan ett år sen, har hållit i sin runda i snart ett år, och det avtar inte utan fler skapar rundor runt om i landet, med sina kompisar. Det är jättekul att se, säger hon. Hon byggde siten som ett svar på att hon blev arg över att låta bli att springa när det är mörkt ute. Man ska ju inte låta bli, man kan hellre springa i grupp. På det här sättet kan man garantera att det finns en runda att haka på i alla fall en gång i veckan.

“Det är jättekul att ha en återkommande runda att alltid kunna haka på, det är ingen press att man måste vara med varje gång, utan man kommer när det passar, en fin punkt att återvända till varje vecka – som ett nytt nätverk” – säger Jessica Pettersson, office manager på reklambyrå.

“Jag väljer löpträning i grupp som inspiration, gemenskap med andra och som motivation för att fortsätta löpträna!” Säger Amanda Westerström, student.

Fast i den här säsongen har vi utökat, vi kör Årstaviken på lördagar kl 16, det är fritt fram att följa med. Vi kommer påbörja en i Bromma i kommande veckor som en kompis till mig håller i.

Blir det inte kallt i vinter?

Jo, det blir det, men det fina med nordisk löpning är att man kyler ner musklerna lite grand och då gör det inte lika ont, och man orkar springa längre. Det är skönare att springa när det är svalt ute än när det är stekande hetta, upplever jag. Sen så vänjer man sig med direkt kyla även när det blir kallare. Man kan gott springa fram tills det blir en -7 eller – 10.

Kommer du att köra hela vintern?

Nja, så, jag brukar inte springa när det är kallare än -7.

Notis: RunAlong.se söker öven löpare som kan tänkas sig hålla i en runda. Tycker du det låter kul? Kontakta Heidi Harman genom RunAlong.se.

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  10 Responses to “Vill du ha någon att jogga med? Run Along är nätverket för dig i Stockholm.”

 1. Hej.
  Jag är en tjej som nyss börjat plugga på universitet. Jag pendlar och har långt till och hem från skolan. Jag har svårt att äta ordentligt på morgonen och behöver därför oftast stoppa något i magen när jag kommer fram till skolan och även precis innan jag åker hem då jag kommer hem sent på kvällen. (äter lunch som jag har med mig i skolan)
  Har du nå bra tips på vad man kan äta för mellanmål som är lätt att ha med sig och som man kan slänga i sig i bilen som även faktiskt är billigt?

  Jag lider av IBS med lös avföring som det största problemet, frukt och mycket fibrer har hittils förvärrat magen för mig. Så helst något som inte ratar upp mig mage, har också en övervikt som jag vill bli av med.
  Ha det bra 🙂

 2. Å springa igen skulle ju vara underbart. Ska bara be mitt löparknä att dö först =)

  Var lite roligt, jag har undrat i några dagar nu ifall ni kommer att fortsätta sända serien “du är vad du äter” eftersom jag älskar den 😛
  Sen var jag inne på Runners store och väntade på mina inlägg, och på janne forsmans skrivbord såg jag en en stor tavla på dig och din underskrift. (anna skipper alltså ;P)

  Så såg det som ett tecken att jag faktiskt ska skriva å höra om det blir fler säsonger? =)
  krak
  louise

  • Louise,

   Jannes inlägg är min räddning! Älskar mina springskor!! Släpar dem jorden runt! Dags för ett par nya ny tror jag!
   Vi får se om det blir fler DAVDA! Du får skriva till 3an o puffa på !!

   kram

 3. Hoppas anna håller vikten än..för dej gör jag:):)

 4. haha det ska jag göra!
  kram

 5. Bra Anna!
  Kramen!

 6. Skönt med naturell tarmsköljning:) då jag spiser penicilin!!!
  ca 12 gånger dagen…så nåen daskipper drink är ej möjligt…
  men är hungrig som en varg…vad ska man spise lilla Anna!

 7. Hej Anna!

  Jag är en tjej vid 14 år.
  Jag är kort för min ålder och har stora lår för min längd.
  Varje gång jag tittar på spegeln blir jag depprimerad av att se låren.
  min mage är rätt så platt, men det är bara låren jag inte får bort.
  Så jag undrar om du skulle kunna ge tipps på vad man kan träna och äta för att bli smal just på låren:)
  Det skulle uppskattas väldigt, väldigt mycket!:)

  Kram elin

Sorry, the comment form is closed at this time.