Aug 302010
 

Soltorkade gröna tomater

Skiva tomaterna tunt, torka på 75 g värme i ugnen ca 3-5 timmar.

Blanda ihop:

Olivolja, Timjan, Basilika, Vitlök, Balsamvinäger, Honung

Häll över i en glasburk och stoppa ned tomatskivorna.

Ställ in i kylen och vänd burken då och då.

Ljuvligt på salladen! Eller som tillbehör till en god buffé!

Syltade gröna tomater till julbordet eller söndagssteken

1 kg gröna tomater
2 bitar kanelstång
10 st kryddnejlikor
2 dl honung alt råsocker
8 msk ättikssyra (24% ren)
3 dl vatten

Picka skalet på tomaterna. Koka dem nätt och jämnt mjuka och låt dem rinna av.

Lägg ner kanelen och kryddnejlikorna och koka dem tillsammans med sockret, ättikssyran och vattnet i ca 5 minuter till en lag. Lägg därefter i tomaterna och sjud dem tills de är mjuka. Lägg över på krukor eller glas och häll över lagen. Låt stå tre dagar.

Häll av lagen dag tre, koka upp den igen, skumma och låt svalna. Häll på lagen igen så den täcker tomaterna. Häll på rena sterila glasburkar.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.