Aug 102010
 

Äntligen har vi kommit till en av de punkter jag som matentusiast längtat efter. Vi ska besöka Yavuz Mermerci och hans Olive Farm. Ja vad ska man säga, mer än att här är fullständigt fantastiskt! Allt är prima vara, från den fantastiska olivoljan till presentationen, shoppen, oliv och fruktodlingarna, stämningen bland personalen och boendet.

En dröm för mig med eko produkter, kallpressade tvålar och ljuvlig inredning.

En dröm för mig med eko produkter, kallpressade tvålar och ljuvlig inredning.

Yavuz presenterar sin enorma anläggning med över 8 000 olivträd, fruktträdgårdar och en fabrik för tillverkning av alla produkter. De roliga är att detta endast är ett hobbyprojekt för Yavuz. Han vill producera olivolja med den allra högsta kvalitet,  han bryr sig om naturen och allt odlas utan bekämpningsmedel. Men så är det när man tillhör en av Turkiets mest välbärgade  familjer. Inget är omöjligt!

Yavus Mermerci ägare till Olive Farm

Yavus Mermerci ägare till Olive Farm

Handdukarna som låg på sängen i vårt rum när vi kom med några fina tvålar av egen produktion visar lite på den kvalitet som hela ställe utstrålar. Att en dunk olivolja av högsta kvalitet sedan kosta 1 500 kr är inget som de fina fruar från Istanbul som besöker ställer ens höjer ett ögonbryn för.

Kallpressade handgjorda olivoljetvålar. Ett hantverk få klarar av idag.

Kallpressade handgjorda olivoljetvålar. Ett hantverk få klarar av idag.

När vi installerat oss tog vi en inspektionsrunda på ägorna och fick lära oss mer om olika olivsorter och hur tillverkningen går till.

Två olika sorters oliver odlas på gården.

Två olika sorters oliver odlas på gården.

Håller nu på att bearbeta Yavuz för att få importera dessa fantastiska produkter hem till Sverige och shoppen men han vill inte… Ajaja, Jag vill!!!  Det kommer mera…!!!

http://www.olivefarm.com.tr/en/anasayfa.html

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.