Jul 182010
 

Passa på nu när sockerärtorna är redo att skördas. En svensk delikatess och dessutom fylld med nyttigheter!! Snabbt och lätt gör du denna enkla måltid som dessutom håller dig sommarsmal!

Sommarprimörerna skall nu avnjutas!

Sommarprimörerna skall nu avnjutas!

Kyckling och sockerärtswok

2 pers

2 tsk olja

400 g färska sockerärtor

2 kycklingfiléer i små bitar

½ finhackad chilifrukt

1 näve cashewnötter

1 vitlöksklyfta ( kan uteslutas)

2 msk tamarisås alt soja sås

havssalt svartpeppar

150 g färsk bladspenat

1 msk citronsaft

Hetta upp olja i en wokpanna. Lägg i kyckling och bryn ca 4 min. Lägg i sockerärtor, chili, vitlök, tamarind o cashewnötter. Läs fräsa 2 minuter. Krydda med salt o peppar. Vänd ned spenaten och pressa över citronsaft. Låt fräsa 1 minut. Servera med grönsallad o ev  råris.

Variera med att tillsätta:

1 morot tunt skivad

10 små buketter broccoli

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

Sorry, the comment form is closed at this time.