Jul 182010
 

Här kommer lite tips till dig som vill passa på att laga lite extra god mat nu när tiden finns under semestern! Att laga mat är att skapa. Likt en konstnär har sin ateljé, färger, stafli och duk skall du upptäcka den kreativitet och den glädje det ligger i att laga mat. Se dina råvaror som material till fantastiska kreationer!

Mat som lagas med glädje och kärlek blir så enormt mycket godare! Prova själv att gå ut i köket med ny inställning och ett öppet sinne! Du kommer skapa underverk för smaklökarna!

HETASTE KÖKSTIPSEN!

  • Satsa på en god olivolja samt ett gott havssalt och en riktig pepparkvarn. Själv använder jag bara Maldon Havssalt ( flingor).
  • Om ej annat anges är det alltid färska örtkryddor såsom timjan, basilika mm. i mina recepten.
  • Försök alltid ha ett antal färska örtkryddor hemma i köket, de håller i ca 3-4 dagar och de gör underverk i matlagningen. Plantera i krukor nu på sommaren och ställ utanför köket eller på balkongen.  Njut dem långt in på hösten! Kök dem på en handelsträdgård. De i affären klara inte omplantering.
  • Använd i den mån det går ekologiskt odlade produkter. Du ökar näringsvärdet med 50 % och äter inte bara biomassa med tomma kalorier. Smaken är dessutom så mycket bättre.
  • Sträva efter att äta näringstäta och energisnåla produkter enligt mina recepten.
  • Det är råvarorna som bestämmer hur god och näringsrik din måltid kommer att bli. Köp därför alltid produkter av hög kvalitet.
  • Var kreativ – lås dig ej vid exakta mängdangivelser i recepten. Smaka dig fram; då smaken i olika kryddor och råvaror varierar.
  • Att laga mat är att uppleva och upptäcka med alla dina sinnen.
  • Smaka, dofta och framför allt njut av att laga den goda maten som tillför din kropp så mycket mer än bara kalorier.
  • Känner du dig oinspirerad en dag – köp take away!
  • Och kom ihåg; Du blir vad du äter! Ät lycklig mat lagad av glada händer!
Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  2 Responses to “Låt smaklökarna dansa! Grundtankar i köket för lyckad matlagning och glada magar!”

  1. Hej Anna!

    Tack för en inspirerande blogg:) Jag är en livsnjutare och tycker att nyttig och hälsosam mat smakar så mycket bättre eftersom jag vet att den är bra för mig. God och hälsosam mat är ett av mina största intressen. Men ibland undrar jag om jag överdriver. Jag kan tycka att det är jobbigt i vissa sociala situationer när man blir bjuden på chips och kaffebröd i mängder. Det känns tråkigt att tacka nej samtidigt som det känns fel att trycka i sig skräpmat bara för att göra andra glada. Hade varit intressant att höra hur du resonerar kring detta!

    Hälsningar
    Linnea

    • Hej Linnea,

      du gör helt rätt. Bry dig inte och skicka det sociala trycket. Hoppa över, du behöver inte kommentera det hela. Alla gör på sitt sätt och ditt är det rätta.

      kram anna

Sorry, the comment form is closed at this time.