Jun 232010
 

Här kommer ett av mina recept som verkligen är jätte enkelt och som även passar er som inte vill spendera timmar i köket till midsommar!

Köp en färsk fin urbenad laxsida! Gott att äta även kall dagen efter!

Köp en färsk fin urbenad laxsida! Gott att äta även kall dagen efter!

Detta recept är perfekt när ni är många och vill bjuda på något riktigt gott. Lax är dessutom supernyttigt! Men det borde ni veta vid det här laget!  Går att tillaga i ugnen, i gasgrillen alt i vanlig  kolklotsgrill.

Helgrillad laxsida med mangoketchup glaze och löjromsås

8-10 personer

1 hel laxsida med en skinnsida kvar, be att få den urbenad i fiskdisken
1 flaska mangoketchup
1 citron
salt/peppar
Häll upp halva flaskan mangoketchup i en skål och pressa ned saften av en halv citron. Lägg laxen i en stor form alt en långpanna. Salta och peppra laxen, pensla över rikligt med mangoketchup. Låt stå minst 1 timma i kylen.

Tänd kolgrillen och låt få fin glödbädd, sätt på ugnen på 225 g alt tänd gasgrillen.
Lägg in lagsidan och låt grillas/ugnsbakas i ca 35-45 minuter beroende på tillagningsmetod. Pensla med lite ytterligare mangoketchup glaze efter halva tiden. Fisken skall ej vändas utan stekes med skinnsidan nedåt tills den blivit genom stekt och fått fin gyllenbrun färg. Under tiden gör du löjromssåsen.

Löjromssås

3 dl gräddfil ekologisk

1,5 burk creme fraische ekologisk ( jag brukar använda den franska krämiga varianten)

1 citron, saften av

1 knippe dill, finhackad

1 rödlök, finhackad

2-3 vitlöksklyftor, pressade

1 dl löjrom alt 2 burkar röd stenbitsrom

1 stänk tabasco

Blanda alla ingredienserna till såsen och låt stå och dra i kylen minst en timma innan servering.

Servera med nykokt färskpotatis och en stor grönsallad av blandade salladssorter.

Kommer garanterat göra succé! Om det blir lite lax över är den supergod att lägga på en mörk skiva bröd, ett salladsblad  samt klicka lite av såsen över! Tages med på nästa dags picknick! Två flugor i en smäll!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  11 Responses to “Recept – Helgrillad laxsida med mangoketchup glaze och löjromssås – till alla er som tycker matlagning är ett nödvändigt ont! Här kan ni imponera!”

  1. Hej anna, tror du detta recept lindrar olycklig kärlek?

    /a

  2. den jag vill ska tillaga den, kan inte

    /a

  3. För sent…
    har försökt ringa personen men inget svar….

  4. Hm mango ketchup hittar man den i ketchup hyllan???

  5. Hej Anna! Åt själv bla. grillad lax i Midsommar :) Vill även skriva att jag gillar dina program i TV och blir så inspirerad. Numera äter jag gojibär och linfrön varje dag på frukostfilen och gjort det ett bra tag. I och med detta tappade jag nästan helt sugen för kaffe (som man druckit alldeles för mycket av tidigare)! Och detta är tack vare dig! Jag försöker att tala varmt om dessa gojjibär inför vänner (men de flesta vet ju inte ens vad det är ;) men jag säger att det ser ut som röda små russin och finns ju att köpa på många ställen numera! Tack Anna!

    Hälsn, Eva 39 år

  6. Anna
    Underbar. Så enkelt och så himla gott. Succé hos samtliga i familjen och en liten bit kvar till mig till dagens lunch. Given sommarfavorit. Mer sån´t!
    ps Kunde inte hitta Mangoketchup trots besök på två stora butiker – köpte mango/ananas sweet chilisås och blandade i ketchup i stället

  7. Hej Anna! Undrar om du har bra tips på meny när man står 6 dagar i butik, inte har tid eller råd att äta varesig ute eller stå att tillaga god, näringsriktig mat i fikarummet!
    Barnen vill ju enbart ha spaghetti med köttfärssås eller liknande husmanskost. Går det hitta en lösning om man som jag, nyss fyrtio fyllda, som inte har tid att äta på dagarna… inte vågar äta knappt på kvällarna och ändå har gått upp nästan 10 kilo på ett halvår? Notera att jag inte äter godis, inte hamburgare eller kebab, inte pizza….inte pommes plus att jag promenerar till jobbet(1,5 km) flera gånger i veckan!!!
    Förtvivlad småföretagare

    • Hej Charlotte,

      Ojojoj! Det var inget roligt ekorrhjul du kommit in i ! Det är just det som är problemet att du äter på kvällarna och inte på dagarna! Även om du inte äter skräpmat och godis kommer du gå upp i vikt av denna livsföring! Jag har din mailadress så jag skickar mera info på din mail hur du skall gå tillväga!!
      Hjälp är på väg via nätet!

      kram anna

Sorry, the comment form is closed at this time.