Jun 162010
 

Herregud, när jag slog upp dörrarna ut mot terrassen i morse slog en het vägg emot mig. Klockan var då kvart i sju. Kändes som det stod någon med en varm fön blåsande rakt emot mig. Nu har sommar hettan kommit över oss. Just nu är det 36 grader i skuggan på terrassen. På natten sjunker det ej under 30 grader någon gång. Nu gäller det att:

* Dricka mycket vatten samt äta lite extra salt

* Hålla sig i skuggan. Inga vidbrända kroppsdelar här inte!

* Hatt på ute i solen. Skyddar ansiktet mot solen och håller skallen någolunda klar.

* Ayran – perfekt svalkande yogurtdrink ljuvligt gott att blanda med is och färska jordgubbar i mixern

* Inte skämma bort sig och dra på Ac:n i huset. ( Även om man är väldigt frestad just för tillfället) Då är risken stor att man stannar inne tills hettan lagt sig. Dessutom kommer förkylningen som ett brev på posten. Mycket bättre att vänja kroppen stegvis vid värmen och vidta ovanstående! Tack och lov har tempen inte stigit över 40 g i skuggan ännu. Då är det nästan olidligt hett. Någon månad kvar tills dess!

Japp det var lite svalkande sommartips för oss som bor söder om Tyskland ;-))

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  3 Responses to “Nu börjar hettan! 36 grader kl 06.45”

 1. Men det är ju det där som är så härligt….när det känns som en fön som blåser bara man går ut men lagom kanske ändå är bäst. Det blir nog en tur till Turkiet i början på september då det fortfarande är varmt men kanske lite mindre “fönlikt”

 2. Hej Anna,har du något bra recept på nyttig och god potatissallad?
  Mvh Yvonne

Sorry, the comment form is closed at this time.