Maj 082010
 
Recept och bild från Lena Rask

Recept och bild från Lena Rask

Detta brev kom från Lena igår:

Hej igen…
Ville bara tala om att du har inspirerat mig och gett mig rätt verktyg för att få ordning på min kropp. Jag trodde aldrig att det skulle fungera men det gör det och jag är så glad!!
Som tack vill jag dela med mig av en god gratäng (hoppas den faller inom ramen för bra mat….; ).

Hälsningar Lena

Böngratäng

300 gr haricot verts

2 gula lökar

2-3 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1 brk krossade tomater

2 msk färsk timjan el 2 tsk torkad

salt, peppar

5 ägg

1 dl riven västerbottenost

½ dl strimlad basilika

½ dl hackad persilja

Sätt ugnen på 175 grader. Koka bönorna och spola med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i oljan. Häll i tomaterna och krydda med salt, peppar och timjan. Koka ca 10 min. Vispa ägg, riven ost, basilika och persilja. Blanda med tomatröran. Lägg bönorna i en smord form och häll tomat och äggblandningen över. Gratinera ca 50-60 min.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  One Response to “Tittarrecept – Böngratäng – Gratinerade Haricots Verts från Lena Rask”

  1. Hm..ser gott ut! Kanske vore ngt att testa..

Sorry, the comment form is closed at this time.