Mar 092010
 

Annas Örtagårdsvåfflor

Dinkel är ett urvete som är flertusenårigt. Odlas idag ekologiskt på Gotland. Dinkel kan användas istället för vetemjöl. Dinkel är rikt på essentiella aminosyror. Det innehåller lika mycket proteiner som hönsägg, rikt på B-vitaminer som är bra för hud, hår och naglar. Ökar immunförsvaret. Rikt på fibrer som är bra för tarmen.

1 dl dinkelsikt
0.5 dl fullkornsdinkel
1.5 dl havremjölk
1 nypa salt
1 ägg (separera gulan från vitan)
1 msk kallpressad rapsolja
1 dl hackade färska örter

Blanda sikt och fullkornsmjöl med saltet i en bunke. Blanda ned mjölken och vispa till en slät smet. Tag ägget och separera gulan från vitan. Vispa samman gulan med rapsolja och håll ned i smeten. Låt stå och dra ca 10 – 20 minuter. Blanda ned örterna i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned försiktigt i smeten.

Smörj våffeljärnet med smör. Grädda våfflorna tills de är genomstekta och frasiga.

Servera med rökt lax, algtapenade, sallad och yougurt smaksatt med riven pepparrot.

Alternativt :

Hoppa över örterna i våfflorna och servera med bär som mellanmål.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  3 Responses to “Recept – Örtagårdsvåfflor med rökt lax”

  1. Supermumsiga! Vad är det för skillnad mellan havremjölk och soyamjölk? Spelar det någon roll vilken jag använder?

    /Cissi

  2. Mumsiga! Ser att du använt havremjölk i receptet. Kan jag använda sojamjölk istället? Vad är det för skillnad mellan de två? Är det bättre med havremjölk än sojamjölk?

    /Cecilia

  3. Hejsan!

    Vet inte om det går att få några tips å idéer från denna sida, men jag tänkte testa.?
    Är en tjej på 20 år, som kämpar lite med vikten. Träningen går suveränt och jag tränar ca 6 ggr i veckan. Däremot är maten ett Stort problem för mig! Bor ensam och är inte ett stort fan av matlagning (det blir mycket halvfabrikat osv), dessutom är jag väldigt allergisk, tål varken fisk, kyckling, ärtor, bönor eller nötter. Dessa saker rekomenderas ofta som ”smalmat”, så jag undrar om det finns några bra alternativ istället för dessa?

Sorry, the comment form is closed at this time.