Mar 042010
 

Att fuska eller inte fuska det är frågan! Eller snarare; När har du råd att slarva  lite?!!

Satsa på mycket rörelse efter ägglossningen!

Satsa på extra mycket rörelse efter ägglossningen!

Hormonförändringarna i menstrationscykeln påverkar ämnesomsättningen. Detta är oerhört viktigt att känna till.

Detta påverkar kaloribehovet och även hungern. Så vissa dagar i menstrationscykel är det värre att slarva än andra om man inte vill ha viktuppgång som följ. Många av er känner säkert igen detta då man tycker sig äta i princip lika mycket varje dag men plötsligt känner man sig plufsig och stor utan anledning. Andra dagar kan man känna sig smalare och lättare trots samma matintag.

Cyklerna och kaloribehovet

Före ägglosning ökar behovet av kalorier med ca 300 – 500 kcal / dag. Mao kan du äta lite mera utan att gå upp i vikt. Kroppen förbränner alltså mera kalorier och du har råd att slarva lite!

Efter ägglossning innan menstruationen sjunker kroppstempen och ämnesomsättningen går ned med ca 300 – 500 kcal / dag. Vi får också en ökad insulinkänslighet och lägre blodsocker innan mens därav ett  ökat sötsug och annat onyttigt vid ex PMS.  Här gäller det att se upp girls! Viktuppgången kommer som ett brev på posten!!

Så fuska aldrig efter ägglossning!!! Nu vet ni varför ni kan få platåer när ni  försöker gå ned i vikt. Nu vet ni lite mera om våra fantastiska kroppar och kan lättare förstå och hantera de olika cyklerna i månaden. Visst är vi fantastiska!!!

Omega 3 fetter ,animaliska eller vegetabiliska, balanserar hormonerna och är bra att äta som tillskott.

Don Quai , har i 4000 år har det varit viktigaste kvinnomedlet i Kina – morverkar järn och B12 brist,stress och återställer hormonbalansen

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  9 Responses to “Menstruationscykeln påverkar ämnesomsättning. Tänk på det girls!!”

 1. Hej Anna! Du inspirerar, tack!!!!!! Jag har tre små pojkar mellan 6-1 år. Sover ganska dåligt då den lille ännu inte sover hela nätter. Har slutat med kaffe men känner mig trött och lite sur=) Har börjat med mivitotal plus. Tycker att jag känner mig lite bättre. Finns det ngn annan mirakelkur som jag borde prova??? Mörka ringar under ögonen??? Beror det bara på sömnbrist eller ngn annan brist, tro??? Ojoj, hur gjorde kvinnorna för hundra år sedan?? Kram Linda

  • Linda,

   3 små pojkar mellan 1-6 år kräver sin man!!! Ojojo, konstigt att du inte fått gråa hår på kuppen :-))
   ja mörka ringarna beror nog på sömnbrist! TUFFT FÖR DIG JUST NU. Bra att du stötar med vitaminer/mineraler.
   Skulle även rekommendera dig Rosenrot Plus 2 kapslar / dag på fm samt omega 3 fetter. Då har du en bra bas att stå på. Just nu bra erbjudande på Rosenroten på min sida http://www.skippersmart.se
   Kan du försöka få ngn mini vila 1 alt 2 dygn så du hjälpligt kan komma i kapp med sömnen och ägna dig åt dig själv 24 timmar? Vet inte var du bor men jag skulle råda dig att “lämna hemmet” för ett dygn eller 2 utan make och köra spa, vila, sömn!! Mycket viktigt att boka av lite tid så du kommer i kapp då och då så du inte kör slut dig helt.

   kram anna

  • Linda igen!! Glömde svar på din sista fråga…
   För 100 år sedan hade kvinnorna mormor/farmor/fastrar och annan släkt boende på gården! man hjälptes åt på ett annat sätt med barnen. Idag skall du vara mamma, kvinna, fru, framgångsrik i karriärer, snygg och vältränad, välklädd, perfekta naglar och hår, uppdatera på senaste nyheterna, hänga med på FB, läsa de senaste bloggarna, sköta ekonomin……Man kan ju få ringar under ögonen för mindre ;-))

   /Anna

 2. Hej Anna! Jag har en fundering har man sämre ämnesomsättning
  när man är i klimakteriet? Mensen kommer ju som den vill
  så att säga!/Yvonne Övik

 3. Tack för svar och tankar=) Ska jag ta rosenrot som en kur eller ska jag ta dem när jag känner mig extra trött?? tusen tack och kram Linda

  • Linda,
   Du skall ta Rosenroten varje dag. Under 2-3 månader.
   Sedan kan man göra ett uppehåll för att återigen köra 2 månader.

   /A

 4. Vad bra. Ska genast köpa rosenrot. Jag bor förresten i Göteborg och tänkte att Varberg låter som ett bra utflyktsmål=) Där kan man titta på havet (kan man inte i gbg) och där lär finnas ett spa. Hoppas att jag snart kan ta mig dit=) Eller vet du ngt annat ställe i närheten av gbg?? Att vara på oscarsgalan lät ju också lite härligt…wahhh vilken dröm att vara där!!! Linda

Sorry, the comment form is closed at this time.