Feb 262010
 

Efter 4 dagars kryssning kändes det nödvändigt att komma back in track again! Så här ser min dag ut idag. Satsar på att äta så mycket flytande föda som möjligt och endast frön/nötter som fast föda idag. Var noga med att köpa ekologiska produkter då kan du även använda skalen på äpplen osv, annars skala all frukt innan de går ned i blendern.

Startade morgonen med en grön drink.

Recept Gröna drinken kl 07.30

1 näve spenat

4 Algine Plus algtabletter

2 äpplen skalade och delade i mindre bitar

1 citron, skalad och delad

1 knippe persilja

En liten bit färsk ingefära

Vatten

Kör allt i en kraftig blender. ( har precis köpt en ny i USA och den är stark som 2 hästar!) Är den du har för klen, kör allt i en matberedare.

Tar en ingefärsthe vid 10 tiden med lite honung i.

Lunch smoothie kl 13.00

1 banan

2 äpplen skalade och delade i mindre bitar

2 apelsin, skalade och delade i mindre bitar

1 näver cashewnötter

1 dl soja alt rismjölk

Kör alla ingredienser i en matberedare eller kraftig blender.

Äter också en näve med blandade frön; Pumpafrön, solrosfrön, linfrön, torkade raw gojibär och pinjenötter.

Detox soppa med tomat. Ät den kall eller varm.

Trädgårdssoppa med tomat. Ät den kall eller varm.

Trädgårdssoppa vid 16.00

4 tomater, mogna söta

3-4 dl tomatjuice

1/2 knippe broccoli, delat i små buketter

1 näve färsk spenat

1 vitlöksklyfta

1 cm färsk röd chili

1 morot, skalade och delad i små bitar

1 dl färsk fänkål delad i små tärningar

Färsk salvia

Kör alla ingredienser i en kraftig blender eller i matberedaren under ca 6-8  minuter. Späd ev med lite vatten eller grönsaksbuljong. Krydda med lite örtsalt alt havssalt.

Man kan även koka soppan 5-10 minuter om man vill efter man kört alla ingredienser till en puré. Ev behövs även tillsättas lite vatten alt grönsaksbuljong. Jag väljer en kall variant då jag vill köra raw food idag. Inget kokt eller tillagat mao.

Nu är jag hungrig!!

Avokadosallad med groddade skott kl 19.00

2 avokado med örtsalt och sallad med olivolja och citron

Rostade pumpafrön som topping och en stor näve groddade skott

Varmt Roibosthe med honung fick bli avslutningen på dagen.

God natt!

Rekommendera detta till någon annan
 • Facebook
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • Yahoo! Buzz

  9 Responses to “Recept – Följ min detoxdag!”

 1. Hej Anna! Jag ska prova på din viktkur med proteindrinken från och med nästa vecka. Undrar om det är okej att fortsätta med andra kosttillskott i form av karoten och Omega-3? Svara gärna här i kommentarsfältet 🙂

  Olivia

  • Hej Olivia,

   Karoten kan du fortsätta med men omega 3 fetterna du har hemma får vänta. I paketet ingår kallpressad linfröolja som är ett vegetabilisk omega 3 fett. Du kan lägga dina andra kapslar i kylen så länge och spara dem.

   Lycka till
   anna

 2. En grej till.. Efter första veckan står det att man kan koka soppa till middag, men jag kan inte komma på någon soppa som inte innehåller några kolhydrater (rotfrukter typ). Har du något hett tips där?

  Olivia

 3. Hej Anna!

  Jag har ett sockerberoende och undrar om detoxen skulle hjälpa mig mot det? Trots mitt sötsug har jag fått bra gener och är inte på något sätt överviktig men det känns inte bra att kroppen får i sig så mycket socker!

  Tacksam för svar!

  MVH / Sofia

  • hej Sofia,
   Jag tycker du skall satsa på att äta viktpaketet som en komplement, inte för att gå ned i vikt. Det kommer hjälpa dig med ditt sötsug. Tag en drink på morgon och en på em.
   Du behöver utesluta alla snabba kolhydrater ur din kost. De drar annars igång suget igen. Efter 1-2 veckor är suget mycket mindre. Det är bara att sätta igång. Jag skriver även ett separat inlägg som du kan läsa på bloggen!
   Anna

 4. Hej Anna.. Jag har en fråga som jag bara måste få svar på. Jag har vääärldens värsta PMS och läkarna vill att jag ska äta antidepresiva tabletter, vilket jag vägrar. Jag vet att jag har sett på du är var du äter att det kan vara så att jag har brist på något. Jag är 28 år och vegetarian och har varit det i 14 år. Jag hade uppskattat ett svar, för mina utbrott påverkar både mig och min stackars ovetande omgivning. Hjälp!
  Sara..

  • Sara,

   Ja det kan verkligen vara besvärligt. Det finns dock många olika typer eller orsaker till PMS och jag skulle vilja att du går till en duktig näringsmedicinare som kan hjälpa dig med detta. Man kan sedan med hjälpa av kosten och tillskott få lite ordning på obalanserna i kroppen.
   Jag kan varmt rekommendera dig att gå till min kollega i Stockholm, Sanna.
   http://www.blivital.se
   Hon är mycket duktig.
   Hälsa från mig.

   lycka till nu

   Anna

 5. Hej Anna!

  Jag har gått upp 10 kg sen jag sluta träna pga av en axcelskada men tänkte börja köra i gång igen nu, min fråga till dig är, hur gör man för att få bort den svullna och tjocka magen. ser ut som jag är gravid. jag är 35 år och vill använda mig av bra detoxkurer och vill att du ska rekomendera mig något och vad jag ska undvika. och under tiden man tar detoxkuren vad mankan träna för att inte träna för hårt. jag brukar köra bodypump 1 ggr/veckan. springer på löpbandet 2 ggr / veckan, styrketränat hel kroppen 1 ggr / veckan, långpromenader på 1-2 tim beroende på vad jag tränat under veckan. hjälp mig så jag kommer i gång 🙂
  många kramar till dig

Sorry, the comment form is closed at this time.