Jan 212010
 
Christels goda mandlar

Christels goda mandlar

”Dessa nötter är helt otroligt goda, fick dem som tilltugg till drinken på nyår”, säger Christel.

”Har du inte smakat sådana innan kan jag varmt rekommendera dem”.

RECEPT
1 påse mandlar, gärna ekologiska.

Häll ut på en plåt och sätt in i ugnen på 200 grader i 5-10 min (skall börja dofta härligt i köket)
Tag ut mandlarna ur ugnen och häll upp i en skål.

Rör under tiden ihop ingredienserna enl nedan

1 msk smör i en kastrull – smältes
1 tsk farinsocker alt honung
1 tsk flingsalt
1 kryddmått cayenne peppar
1 msk torkad rosmarin

Häll härligheten över nötterna och rör runt. Låt svalna.

Christel gör ofta dubbel sats eftersom de går åt alldeles för fort.

Tack för ditt goda recept och fina bild Christel! Skall provas!

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  2 Responses to “Tittarrecept – Heta Rosmarinmandlar från Christel i Skåne.”

  1. Finnes det inget annat än frön,nötter och torkad frukt att ha
    till snacks?!
    Prova solrosfrön,rostade med salt..men det var ingen hit,,är för smått att få i munnen:) Man får inget tugg på det…men fåglarna
    i Torpet gillar det skarpt:)

  2. Finns mycket med just frön, nötter och torkad frukt som är gott
    tillsammans tex vallmobollar (liknar chokladbollar)

    2 dl torkad dadlar utan kärna
    2 dl blandade nötter (cashew – och valnötter)
    2 msk starkt kaffe
    rullas i vallmofrö eller kokos

    blötlägg nötter och dadlar i minst 2 tim häll av vattnet, kör till en smet i mixern. Forma till bollar och låt vila i kylen

Sorry, the comment form is closed at this time.