Jan 192010
 

När vädret är dåligt gäller att vara kreativ inomhus, så nu till den kreativa sidan av dagen! Här kommer två riktigt goda alternativ till smörgås på frukosten eller som tilltugg till soppa eller liknande.

Turkey Wraps med humus och Turkey Wraps med keso och fransk senap.

Turkey Wraps under tillredning. Alla ingredienser på plats.

Turkey Wraps under tillredning. Alla ingredienser på plats.

Min grannar och hyresvärdar Joe och Mark är båda väldigt intresserade av mat.  Speciellt Mark som ständigt vill diskutera recept och mat. Han är överförtjust i min kokbok Mat med tryck. Han kan inte ett ord svenska så han sitter med ett svenskt lexikon och översätter recepten. Snacka om matentusiast!

Mark är nyfiken och vill gärna se vad jag lagar.  Därför var jag tvungen att ställa upp dagens anrättning till beskådande på hyllan på den tvådelade söta dörr som leder ut från vårt kök och mot deras hus. Det såg så vackert ut att vi bestämde oss för att ta några bilder.

Nu är wrapsen uppskurna och förberedda för plåtningen. Fint dagsljus från utsidan.

Nu är wrapsen uppskurna och förberedda för plåtningen. Fint dagsljus från utsidan.

Här är det färdiga fotot! Så går det till med matfotografering en mulen och regnig dag.

Här är det färdiga fotot! Så går det till med matfotografering en mulen och regnig dag.

Carpe Diem. Även en mulen dag har sina pärlor!  Idag blev det en god lunch bestående av wraps och broccolisoppa som var omtyckt av alla, även fotografen. Här kommer receptet på wrapsen.

Annas Turkey Wraps med humus

4 st Wraps

4 skivor rökt kalkon eller kalkonpastrami ( ganska stora och ej för tunna skivor, lägg annars ihop två skivor)

4 msk humus ( kikärtsröra med olivolja, vitlök, torkad koriander, spiskummin, citron)

4 blad romansallad alt ruccolasallad

Lägg ut kalkonskivorna på en skärbräda. Placera salladbladet ovanpå. Klicka ut humusen. Salt och peppar från kvar.

Rulla samman till wraps. Skiva upp wrapsen i mindre bitar.

Turkey Wraps med keso och fransk senap

4 st Wraps

4 skivor rökt kalkon eller kalkonpastrami ( ganska stora och ej för tunna skivor, lägg annars ihop två skivor)

4 blad romansallad alt ruccolasallad

4 msk keso

2 tsk fransk senap

2 msk finhackad salladslök alt purjolök

Ev lite torkad fling chili

Lägg ut kalkonskivorna på en skärbräda. Placera salladbladet ovanpå. Klicka ut keson på salladen. Strö över purjolöken och lite senap.

Salt och peppar från kvar. Ev lite chili flingor strös över.

Rulla samman till wraps. Skiva upp wrapsen i mindre bitar.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  One Response to “Recept – Turkey Wraps i två varianter. Ett proteinrikt frukostalternativ eller som tilltugg till soppa.”

  1. Vad gott det ser ut, och nyttigt! :) Ska absolut testa någongång!

Sorry, the comment form is closed at this time.