Jan 092010
 

Många tycker det är svårt att laga fisk. Här kommer ett busenkelt recept med få ingredienser som går på ett kick att laga.

Fullkornspasta med krämig laxsås

Fullkornspasta med krämig laxsås

Pasta med krämig lax och broccolisås

2-4 portioner

300g lax i kuber

1 litet knippe broccoli ( kan uteslutas om du inte gillar broccoli)

10 cm purjolök i tunna skivor

1 pkt sojagrädde

Salt och peppar

1/2 dl fiskbuljong ( ca 1/3 fiskbuljongtärning tillsätts till 1/2 -1 dl vatten)

Fullkornspasta enligt tycke och smak

Så här gör du:
Koka fullkornspastan ( alt glutenfri pasta) enligt förpackningen.

Dela broccolin i små små buketter. Skär laxen i kuber . Tag en stekpanna och tillsätt olivolja. Fräs lax och purjolök några minuter.

Lägg ned broccolibuketterna.   Tillsätt grädde, buljong, salt och peppar. Låt koka 6-7  minuter tills laxen är precis genomkokt. Servera med kokt fullkornspasta eller råris och grönsallad.

Rekommendera detta till någon annan
  • Facebook
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!
  • Yahoo! Buzz

  17 Responses to “Recept – Pasta med krämig laxsås på 10 minuter”

  1. Hej Anna.
    Du har inget bra recept på hemgjord pasta?
    Kram.

  2. Hej Anna, Finns det sådan bred pasta som du har på bilden som fullkorn/fiberpasta? Och kan man använda fryst lax?

    • Hej Gustav,

      Det finns på hälsokosten. Gryniingen på Folkkungagatan i Stockholm har ett bra utbud.
      Men du kan använda vilken fullkornspasta alt quinoa/ris/dinkelpasta du gillar.

      Här i USA på Wholefood är det ett sådant fantastiskt utbud på organiska och nyttiga varianter så man blir otroligt bortskämd och den variant jag valde gjorde sig bra på bild!
      Ja du kan använda fryst lax.

      Lycka till

      Anna

  3. hej anna :9 jag undrar om du har några bra tips om man vill gå ner i vikt ? t.e.x mat och träning ? hoppas du svarar.

    kram Nathalie

    • Hej Nathalie,

      Här kommer mina bästa tips!

      Du behöver satsa på något mera långsiktigt om du skall ned till din idealvikt. Det finns inga quick fix tyvärr. Att ligga på ca 0.5 kg per vecka i viktnedgång är en bra och realistisk långsiktigt bra väg.

      Här kommer lite korta råd:

      Drick en mugg hett vatten med lite färsk ingefära i det första du
      gör på morgonen. Koka ca 5 cm färsk ingefära i 6-7 dl vatten ca 20 minuter och drick det heta vattnet. Det sätter fart på magen och ökar förbränningen.

      Ät bara viktpaketet (2 proteindrinkar) fram till lunch.
      Ät proteiner och grönsaker och dra ned på pasta, ris, potatis och bröd
      till lunch och middag.
      Tag en proteindrink till under em som mellanmål
      Ät middag senast kl 19.00
      Drick 2 liter vatten / dag.

      Tag Algine Plus – 4 tabletter varje morgon. För detox och energi.

      Med Viktpaketet följer en folder med exakt tillvägagångssätt.

      Alla produkter hittar du på http://www.skippersmart.se

      Kom ihåg att röra på dig. 10 – 12 000 steg / dag är en bra början. Köp en stegräknare så kan du hålla kolla på dina steg. Öka sedan till 15 000 steg / dag. Det kommer att ge resultat!!!

      http://www.annaskipper.se hittar du massor med goda och sunda recept. Det kommer nya varje vecka. Håller på att plåta alla mina 375 sidor recept.

  4. En fråga. Undrar är Soja grädde inte lika fet som matlagningsgrädde. Jag använder mkt matlagningsgrädde, lätt fraiche och ibland redningar med mjölk när jag tilllagar såser. Har du något alternativ till dessa som är mer fettsnåla som ingridienser till att göra såsen lite mer krämig?
    Tackar på förhand.

    • Fett är nyttigt och kroppen behöver bra fett för att kunna fungera optimalt!
      Nyttigast är kallpressad olivolja, kallpressad linfröolja osv.

      Gör inte såsen mera fettsnål utan använd ekologiska naturliga mjölk/grädde/smör produkter!
      Om du är orolig för vikten är det kolhydratbovarna du skall jaga!
      Allt det vita framför allt som vitt bröd, vit pasta, bullar osv.

      kram anna

  5. Hej Anna,..
    Och tack för middagen=)
    gjorde pasta med krämig lax och brocollisås
    mycket gott,.. och mina barn gillade det med,.

    Hoppas på fler mumsiga fisk ideér
    många kramar!!

    • Vad bra Malin!
      Få så otroligt mycket mail just nu så jag sitter fast i att svara 4-6 timmar / dag. HInner inte med att uppdatera recepten men jag skall verkligen försöka hinna med ett ryck med det. Har 375 sidor recept som skal plåtas av!
      Det kommer mera under receptsidan hela tiden.

      Smaklig måltid

      anna

  6. Hej Anna! Tack för en bra sida och tv-program. Vill du ha hjälp med att uppdatera din sida med recept och bilder? Jag har många års erfarenhet av arbete som informatör för webb. Jag älskar och har lång erfarenhet av att laga mat, fotografera och att göra omfattande uppdateringar av webbsidor. Jag är intresserad av att arbeta för dig. Låter det intressant? Hoppas vi hörs snart! Bästa hälsningar

  7. hej anna.

    Nej jag oroar mig inte för vikten egentligen. Men vill jobba för att hålla en bra kost långsiktigt.
    Min fråga lite mer konkret. Varför föredra soyagrädde framför vispgrädde tex.
    Tack på förhand.

    • Hej Ljubica,

      För många som har Kapha konstitution är det inte bra att äta mjölprodukter då de ökar slembildning i kroppen. Därför rekommenderar jag även soja grädden. Det har inget med fetthalten att göra. Utan mera mjölkprodukter eller inte.

      mvh

      anna

  8. Hej Anna! Jag vet att pasta inte är nyttigt. Men det finns ju t.ex. spagetti och annan pasta som heter vit fiber och innehåller lika mycket fibrer som fullkorn. Är den nyttig?

  9. skrev fullkorn. Det ska va fullkornspasta.

    • Hej Gustav,

      jag förstår vad du menar.
      Jag tittar inte bara på fiberinnehållet på en produkt utan även på näringstätheten vilket jag tycker är mera intressant.
      Visst de innehåller ganska mckt fibrer men är oftast gjorda på vanligt vitt mjöl.
      Ett bättre alternativ är då ex dinkelpasta, quinoapasta eller liknande som innehåller mycket fibrer, proteiner och vitaminer.

      mvh

      anna

Sorry, the comment form is closed at this time.